Kókuszkrémes mandulatorta
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
22g margarin157 kcal
-
22g cukor85 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
22g finomliszt80 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g joghurt1 kcal
-
4g vaj25 kcal
A krémhez
-
31g mascarpone126 kcal
-
19g fromage frais56 kcal
-
33 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
19g víz0 kcal
A tetejére
-
37 kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
175g margarin1255 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
28g vaj201 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g fromage frais449 kcal
-
40g kókuszreszelék264 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6g zselatin20 kcal
-
150g víz0 kcal
A tetejére
-
50g mandulapehely295 kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
12.3g margarin88 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
1.1g joghurt1 kcal
-
2g vaj14 kcal
A krémhez
-
17.6g mascarpone71 kcal
-
10.6g fromage frais32 kcal
-
2.8g kókuszreszelék19 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
10.6g víz0 kcal
A tetejére
-
3.5g mandulapehely21 kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.4 g
Zsír
-
Összesen 370.3 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7373.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 2005 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 2597 mg
-
Nátrium 2329 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.6 g
-
Cukor 205 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 409 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 2100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1176 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
175 g cukor
-
3 db tojás
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
175 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
150 g fromage frais
-
40 g kókuszreszelék
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
2 ek cukor
-
3 teáskanál zselatin
-
1.5 dl víz
A tetejére
-
50 g mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojást, a margarint, a cukrot és a vaníliaaromát alaposan elkeverjük.
- Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, ezt is hozzámixeljük a robotgéppel. A joghurttal lazítjuk a textúrát.
- Két kivajazott, 20 cm-es,kerek tortaformába osztjuk a tésztát, és 170 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük őket. (Ha nincs két forma, egymás után is lehet a két fél adagot sütni, vagy próbálkozniméretesebb formával, akkor a torta nagyobb kerületű, de laposabb lesz.)
- Míg sül az alap, a zselatintfeloldjuk a forró vízben a használati utasítás szerint.
- A krémetösszeállítjuk ahozzávalókból, legvégül a kihűlt zselatint keverjük bele, majd hűtőbe tesszük. (Ha van elég hely és idő, érdemes nagyobb, laposabb edénybe tenni, úgy hamarabb hűl, szilárdul.)
- Mikor a tésztalapok kihűltek, mindkettőt vízszintesen félbevágjuk, s a négy lapot megkenjüka zselészerűre szilárdult krémmel. A torta oldalát is beborítjuk.
- Végül a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Néhány óra hűtőben "érlelés" után az igazi.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20062
- Feltöltés dátuma: 2010. május 06.
Ajánló
Otthon nem tudom, mennyire szerezhető be fromage frais (még itt, Angliában sem könnyű), szerintem lehet helyette használni tejszínnel vagy joghurttal elkevert túrót, esetleg zsíros (görög) joghurtot, vagy krémtúrót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Hónapokkal ezelőtt találtam Delia Smith (Ő a britek első híres tévés szakácsa, aki évtizedekkel ezelőtt szinte népnevelő szándékkal vezetett műsort a BBC-n, s ezzel máig tartó hullámot indított el. Sokan "tanultak" tőle főzni, s úgy tűnik, nem felejtették el, mert nemcsak a tévés szakácskodás maradt divatos, hanem ő maga is töretlen népszerűségnek örvend.) How to Cook című művében egy bizonyos friss kókusztorta receptet. Eszméletlen jól néz ki a torta, és azóta várok, feltűnjön a házban egy elhasználandó kókuszdió. A rebarbarás farmon Jann a saját pénzéből vett egy szép kerek darabot, s megígértem, a hétvégén sütök belőle egy finom tortát. Azonban ő nem bírt addig várni, s egy lyukat már korábban ütött rajta, csak a tej kedvéért. Ez lett a kókuszdió veszte - néhány nap alatt a kis lyukon beszivárgó levegő egész penészkolóniát eredményezett, ezért szomorúan szembesültem vele, hogy most se készül friss kókusztorta. Azonban a mascarponét és a fromage frais-t már beszereztem, s azokat se lehet a végtelenségig tartogatni. Így aztán megpróbáltam alkotni valamit a kókusztorta alapján, az otthon fellehető hozzávalók felhasználásával. Ez lett a végeredmény - semmi nem veszett kárba! De azért várjatok továbbra is türelmesen a friss kókusztortára...