Kókuszkrémes mandulatorta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A tésztához
-
175 g cukor
-
3 db tojás
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
175 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
150 g fromage frais
-
40 g kókuszreszelék
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
2 ek cukor
-
3 teáskanál zselatin
-
1.5 dl víz
A tetejére
-
50 g mandulapehely
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
22g margarin157 kcal
-
22g cukor85 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
22g finomliszt80 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g joghurt1 kcal
-
4g vaj25 kcal
A krémhez
-
31g mascarpone126 kcal
-
19g fromage frais56 kcal
-
33 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
19g víz0 kcal
A tetejére
-
37 kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
175g margarin1255 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
28g vaj201 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g fromage frais449 kcal
-
40g kókuszreszelék264 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6g zselatin20 kcal
-
150g víz0 kcal
A tetejére
-
50g mandulapehely295 kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
12.3g margarin88 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
1.1g joghurt1 kcal
-
2g vaj14 kcal
A krémhez
-
17.6g mascarpone71 kcal
-
10.6g fromage frais32 kcal
-
2.8g kókuszreszelék19 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
10.6g víz0 kcal
A tetejére
-
3.5g mandulapehely21 kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.4 g
Zsír
-
Összesen 370.3 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7373.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 2005 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 2597 mg
-
Nátrium 2329 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.6 g
-
Cukor 205 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 409 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 2100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1176 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojást, a margarint, a cukrot és a vaníliaaromát alaposan elkeverjük.
- Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, ezt is hozzámixeljük a robotgéppel. A joghurttal lazítjuk a textúrát.
- Két kivajazott, 20 cm-es,kerek tortaformába osztjuk a tésztát, és 170 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük őket. (Ha nincs két forma, egymás után is lehet a két fél adagot sütni, vagy próbálkozniméretesebb formával, akkor a torta nagyobb kerületű, de laposabb lesz.)
- Míg sül az alap, a zselatintfeloldjuk a forró vízben a használati utasítás szerint.
- A krémetösszeállítjuk ahozzávalókból, legvégül a kihűlt zselatint keverjük bele, majd hűtőbe tesszük. (Ha van elég hely és idő, érdemes nagyobb, laposabb edénybe tenni, úgy hamarabb hűl, szilárdul.)
- Mikor a tésztalapok kihűltek, mindkettőt vízszintesen félbevágjuk, s a négy lapot megkenjüka zselészerűre szilárdult krémmel. A torta oldalát is beborítjuk.
- Végül a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Néhány óra hűtőben "érlelés" után az igazi.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 35 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
Hónapokkal ezelőtt találtam Delia Smith (Ő a britek első híres tévés szakácsa, aki évtizedekkel ezelőtt szinte népnevelő szándékkal vezetett műsort a BBC-n, s ezzel máig tartó hullámot indított el. Sokan "tanultak" tőle főzni, s úgy tűnik, nem felejtették el, mert nemcsak a tévés szakácskodás maradt divatos, hanem ő maga is töretlen népszerűségnek örvend.) How to Cook című művében egy bizonyos friss kókusztorta receptet. Eszméletlen jól néz ki a torta, és azóta várok, feltűnjön a házban egy elhasználandó kókuszdió. A rebarbarás farmon Jann a saját pénzéből vett egy szép kerek darabot, s megígértem, a hétvégén sütök belőle egy finom tortát. Azonban ő nem bírt addig várni, s egy lyukat már korábban ütött rajta, csak a tej kedvéért. Ez lett a kókuszdió veszte - néhány nap alatt a kis lyukon beszivárgó levegő egész penészkolóniát eredményezett, ezért szomorúan szembesültem vele, hogy most se készül friss kókusztorta. Azonban a mascarponét és a fromage frais-t már beszereztem, s azokat se lehet a végtelenségig tartogatni. Így aztán megpróbáltam alkotni valamit a kókusztorta alapján, az otthon fellehető hozzávalók felhasználásával. Ez lett a végeredmény - semmi nem veszett kárba! De azért várjatok továbbra is türelmesen a friss kókusztortára...
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!