r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes mandulatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Durcsó
Kókuszkrémes mandulatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

640
Kalória
12.6g
Fehérje
44.7g
Szénhidrátok
46.3g
Zsír
51.1g
Víz
88.2g
Koleszterin
2g
Rost
25.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 640 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 640 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    370.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7373.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    2005 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2597 mg
  • Nátrium
    2329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 5108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 360 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojást, a margarint, a cukrot és a vaníliaaromát alaposan elkeverjük.
  2. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, ezt is hozzámixeljük a robotgéppel. A joghurttal lazítjuk a textúrát.
  3. Két kivajazott, 20 cm-es,kerek tortaformába osztjuk a tésztát, és 170 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük őket. (Ha nincs két forma, egymás után is lehet a két fél adagot sütni, vagy próbálkozniméretesebb formával, akkor a torta nagyobb kerületű, de laposabb lesz.)
  4. Míg sül az alap, a zselatintfeloldjuk a forró vízben a használati utasítás szerint.
  5. A krémetösszeállítjuk ahozzávalókból, legvégül a kihűlt zselatint keverjük bele, majd hűtőbe tesszük. (Ha van elég hely és idő, érdemes nagyobb, laposabb edénybe tenni, úgy hamarabb hűl, szilárdul.)
  6. Mikor a tésztalapok kihűltek, mindkettőt vízszintesen félbevágjuk, s a négy lapot megkenjüka zselészerűre szilárdult krémmel. A torta oldalát is beborítjuk.
  7. Végül a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Néhány óra hűtőben "érlelés" után az igazi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20

Hónapokkal ezelőtt találtam Delia Smith (Ő a britek első híres tévés szakácsa, aki évtizedekkel ezelőtt szinte népnevelő szándékkal vezetett műsort a BBC-n, s ezzel máig tartó hullámot indított el. Sokan "tanultak" tőle főzni, s úgy tűnik, nem felejtették el, mert nemcsak a tévés szakácskodás maradt divatos, hanem ő maga is töretlen népszerűségnek örvend.) How to Cook című művében egy bizonyos friss kókusztorta receptet. Eszméletlen jól néz ki a torta, és azóta várok, feltűnjön a házban egy elhasználandó kókuszdió. A rebarbarás farmon Jann a saját pénzéből vett egy szép kerek darabot, s megígértem, a hétvégén sütök belőle egy finom tortát. Azonban ő nem bírt addig várni, s egy lyukat már korábban ütött rajta, csak a tej kedvéért. Ez lett a kókuszdió veszte - néhány nap alatt a kis lyukon beszivárgó levegő egész penészkolóniát eredményezett, ezért szomorúan szembesültem vele, hogy most se készül friss kókusztorta. Azonban a mascarponét és a fromage frais-t már beszereztem, s azokat se lehet a végtelenségig tartogatni. Így aztán megpróbáltam alkotni valamit a kókusztorta alapján, az otthon fellehető hozzávalók felhasználásával. Ez lett a végeredmény - semmi nem veszett kárba! De azért várjatok továbbra is türelmesen a friss kókusztortára...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!