Fromage frais
Leírás
A fromage frais valahol a túró és a joghurt között elhelyezkedő tejtermék, melyet először Belgiumban és Észak-Franciaországban készítettek. Neve szó szerint friss sajtot jelent, de hívják "fromage blanc"-nak, fehér sajtnak is. A tiszta fromage frais gyakorlatilag zsírmentes, de íze javítása érdekében gyakran adnak hozzá tejszínt, mely a zsírtartalmat is növeli. A 4%-os keveréket főleg szívesen fogyasztják desszertként mézzel vagy gyümölccsel. A 8%-os zsírtartalmút használják inkább főzésre, akár sós fogásokhoz. Fogyókúrázók előszeretettel veszik bele diétájukba a tiszta, 0,1 %-os zsírtartalmú fromage frais-t.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Felbontás után néhány napig hűtőben.
100g Fromage frais
fehérjetartalom
18.09 g
zsírtartalom
69020.012 g
szénhidráttartalom
2.98 g
víztartalom
51.42 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
751 mg
Kalcium
566 mg
Foszfor
385 mg
Magnézium
24 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.076 g
Kolin
12.5 mg
E vitamin
0.37 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.358 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
18.09 g
Zsír
telített zsírsav
12.94 g
egyszeresen telített zsírsav
5.966 g
többszörösen telített zsírsav
1.106 g
koleszterin
69 g
ásványi anyagok
Kalcium
566 mg
Vas
0.2 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
385 mg
Nátrium
751 mg
Cink
2.58 mg
Réz
0.033 mg
Mangán
0.014 mg
Szelén
19.3 µg
szénhidrát
cukor
2.32 g
víz
51.42 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.042 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.173 mg
Niacin - B3 vitamin
0.027 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.358 mg
Folát
7 µg
Kolin
12.5 mg
Retinol
221 µg
Béta-karotin
41 µg
Béta-kriptoxantin
2 µg
Lutein+zeaxantin
3 µg
E vitamin
0.37 mg
D vitamin
110 µg
K vitamin
1 µg
B12 vitamin
1.68 µg
A vitamin
224 µg
B6 vitamin
0.076 g