r
Nosalty Logó

Kókusz-csemege

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Kókusz-csemege
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír

kókusz-csemegéhez

tetejére

Összesen 1396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír

kókusz-csemegéhez

tetejére

Összesen 5584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír

kókusz-csemegéhez

tetejére

Összesen 504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    458.1 g
  • Telített zsírsav
    353 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4931.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1395 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 5584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 504 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

kókusz-csemegéhez

  1. A kókuszreszeléket egy nagyobb tálba (üstbe) öntjük. Beletesszük a sűrített tejet és a lágy vajat. Kézzel egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután három egyenlő részre osztjuk. Az egyik cipóba belegyúrjuk az átszitált kakaót és a rumot.
  2. Egy nagyobb darab sütőpapíron a kókuszcipókat (kb. 12x25 cm) téglalappá nyújtjuk. Ehhez a művelethez lehet, hogy csak a kezünket tudjuk használni. A téglalapokat egy tálcán vagy deszkán egymásra tesszük úgy, hogy a kakaós legyen középen. Kézzel egymásra nyomkodjuk a lapokat. A kéz melege segít, hogy összetapadjanak a lapok. Hűtőbe tesszük.
  3. A tejszínt a vajjal felforrósítjuk, majd beletördeljük az étcsokit. Legalább 5 percig keverjük. Ezzel a sűrű, nem folyós csokimázzal vastagon bevonjuk a desszertünket. A kókusz-csemegét tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 6510
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókusz-csemege
Lizinka_ 607 recept

Férjem nagy kedvence a kókuszos sütemény. Jöhet bármi, amiben kókusz van. Egy internetes fotó alapján és a népművészeti vásárokban vett kókuszcsemege ízét felidézve megalkottam ezt a mutatós, nagyon finom édességet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...