r
Nosalty Logó

Kocsonya Pancsika konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Pancsika
Kocsonya Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6710 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 80507 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    703.2 g

Zsír

  • Összesen
    411.2 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9492.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    703 mg
  • Kálcium
    2121 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    4041 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2498.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 6710 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8438.4 g

Zsír

  • Összesen
    4934 g
  • Telített zsírsav
    1433 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2447 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    447 g
  • Koleszterin
    33193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113914.1 g
  • Cink
    288 mg
  • Szelén
    8433 mg
  • Kálcium
    25451 mg
  • Vas
    227 mg
  • Magnézium
    2389 mg
  • Foszfor
    28611 mg
  • Nátrium
    48487 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29978.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1670 micro
  • B6 vitamin:
    23 mg
  • B12 Vitamin:
    193 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    458 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3727 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14824 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3306 micro
Összesen 80507 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan megtisztítjuk, átmossuk az összetevőket, és a sertésalkotókat feldaraboljuk, majd egy nagy lábasban feltesszük főni, annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi (nem szoktam főzés közben a vizet pótolni), beletesszük a szemes borsot és a fokhagymát felaprítva.
  2. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a kocsonya, jól ki kell főni a bőrös-csontos részekből a kollagénnek, így legalább 2 órán keresztül főzzük, alacsony hőfokon (épp hogy gyöngyözik). Közben a képződő habot folyamatosan eltávolítjuk a tetejéről.
  3. Ezután beletesszük a karikára vágott sárgarépát is, a felaprított petrezselyemzöldet és a sót is. Így még legalább 1 órát főzzük.
  4. Amikor teljesen omlós, puhára főttek a húsok, akkor lehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kb. fél órát hűlni, majd a tetején képződött zsírréteget leszedjük róla, ezután átmerhetjük tálkákba. Közben a 6-8 perc alatt keményre főzzük a fürjtojásokat, hideg vízzel bőségesen öblítjük, és megpucoljuk, félbevágjuk és beletesszük a kocsonyás tálakba.
  5. Tetejét meghinthetjük még őrölt borssal és pirospaprikával (esetleg apróra vágott petrezselyemmel). Amikor szobahőmérsékletűre hűltek a tálkák, akkor betesszük a hűtőbe, és 5-6°-on akár 1 hétig is elállnak.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 2176
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 03.

Ajánló

Nagyon finom apróra vágott snidlinggel vagy friss újhagymával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kocsonya Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Sokat hallunk manapság arról, hogy a szép, fiatalos bőr egyik titka a kollagén (ezt kozmetikusként is alátámasztom). Azonban nem elegendő kívülről drága készítményekkel kezelni a bőrt, hanem megfelelő ételekkel (+életmóddal) is táplálni kell a bőrt. Az egyik ilyen szuper ételünk a kocsonya, melyet nem csak szilveszter tájékán készítek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...