r
Nosalty Logó

Kockasajt rántva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kockasajt rántva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 5248 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 875 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    173.6 g

Zsír

  • Összesen
    423.3 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10700.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    3648 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    4045 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1875 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 5248 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot kb. 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk (Szeletelés előtt ne tegyük hűtőbe, mert elég nehéz szeletelni, könnyen törik.)
  2. Beleforgatjuk a lisztbe, s tojásba (amit megsóztunk), majd újból lisztbe, tojásba és végül a zsemlemorzsába. A panírt kicsit rá is nyomkodhatjuk, hogy ne hulljon le. A panírozás időigényesebb, és nehezebb, mintha húst paníroznánk.
  3. Az olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a sajtot. Egyszerre csak annyit, hogy ne érjenek össze. Pár perc után (ha már szép ropogósra üűltek), óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Hogyha úgy látjuk, hogy megrepedt sütés közben a sajt teteje, nem muszáj megfordítani, úgyis jó lesz, ha óvatosan mozgatjuk az edényt, hogy átcsapjon felette az olaj.
  4. Egy tányérra papírtörlőt teszünk, arra szedjük ki a sajtot.
  5. Sült krumplival és majonézzel vagy tartármártással tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10325
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a rántott sajtot, de eddig nem igazán sikerült, mindig kifolyt a sajt, és megégett. Most mégis tettem egy újabb próbát (igaz már a szeletelésnél majdnem feladtam, mert nehéz volt szeletelni, könnyen tört). És hát a panírozás sem egyszerű, türelem kell hozzá. De végülis megérte, mert nagyon finom lett. Így kapott még esélyt a rántott sajt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...