r
Nosalty Logó

Klasszikus meggyes pite Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Klasszikus meggyes pite Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 4232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3532.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.1 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2826 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 4232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Elkészítés

Pitetészta

  1. A magozott meggyet egy szűrőben csöpögtessük le, tegyük félre. A lisztet keverjük el a sóval, sütőporral, cukorral, morzsoljuk el benne a zsírt. Adjuk hozzá a tojássárgákat, és a tejföllel gyúrjuk össze. Osszuk két egyforma részre.
  2. Egy 20×30 cm-es tepsit készítsünk elő. Az egyik tésztát sütőpapíron nyújtsuk el a tepsi méretére úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen a tésztából. Emeljük be a tepsibe, egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg a búzadarával. A tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.
  3. A másik tésztát is nyújtsuk el, fektessük a töltelék tetejére, és ezt is szurkáljuk meg a villával. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A sütőből kivéve kenjük le a vaníliás cukorral elkevert tejjel. Tetejére borítsunk egy tiszta konyharuhát úgy, hogy ne érjen hozzá, és így letakarva pihentessük 10-15 percet. Hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral enyhén meghintve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A lecsöpögtetett meggyet ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 131
  • Össznézettség: 162363
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még Nagyikám receptjei között akadtam rá, és olvasgatva rájöttem, hogy nagyon kedvelt volt ez a pitetésztája, mert majdnem minden gyümölcsös pitéjének ez volt az alap tésztája. Tényleg nagyon finom, porhanyós. Kompótokból is nagyon finom.

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...