Klasszikus cigánypecsenye
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
8g mustár5 kcal
-
2 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g sertéstarja279 kcal
-
50g kenyérszalonna349 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
638
kcal
- 12% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
30g mustár18 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
600g sertéstarja1116 kcal
-
200g kenyérszalonna1394 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2546
kcal
- 12% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
3.2g mustár2 kcal
-
1.1g dijoni mustár1 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63.2g sertéstarja118 kcal
-
21.1g kenyérszalonna147 kcal
-
10.5g víz0 kcal
Összesen
269
kcal
- 12% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 56.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 631.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 147.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
638
kcal
- 12% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.5 g
Zsír
-
Összesen 227.5 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2524.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 849 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 589.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
2546
kcal
- 12% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
269
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
3 ek mustár
-
1 ek dijoni mustár
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
60 dkg sertéstarja
-
20 dkg kenyérszalonna
-
1 dl víz
Elkészítés
- Először készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
- A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a mustáros szósszal, és hagyjuk legalább egy órán át, persze az csak jó tesz neki, ha minél tovább így pihen.
- A szalonnát felcsíkozzuk, és egy centis távolságokban becsíkozzuk, hogy meglegyen a kakastaréj forma.
- Száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük a szalonnákat, majd kivesszük, és egy kis tálba kiöntjük a zsírt is.
- A serpenyőben visszaöntünk 3 evőkanállal a zsírból, felforrósítjuk, majd hirtelen megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjon.
- Ha a húsok kívül megpirultak, akkor félrehúzzuk, óvatosan ráöntjük a vizet - vigyázat, fröcskölni fog - és közepes lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk a húst, közben egyszer megfordítjuk.
- Levesszük róla a fedőt, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon alóla a víz. Amikor már csak a zsiradék maradt, további 1-2 percig sütjük mindét oldalán, visszadobjuk mellé a megsütött szalonnát is, majd együtt tálaljuk.
- Receptkönyvben: 643
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 270986
- Feltöltés dátuma: 2014. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Az egyik olyan étel, amit szinte sehol nem csinálnak tisztességesen, úgyhogy kénytelenek vagyunk mi magunk otthon elkészíteni. Pedig olyan egyszerű! Ehhez a legjobb krumplis köretet szerintem úgy készíthetjük el, hogy félig megfőzzük a gerezdekre vágott burgonyát, majd a maradék szalonnazsírban átpirítjuk. Isteni lesz! Ha teljes mértékig autentikusak szeretnénk maradni, akkor hagyjuk el belőle a mustárt, bár ez a legtöbb receptben már benne van, így az enyémben is, mert finom ízt ad a húsnak.