r
Nosalty Logó

Klasszikus churros csokoládészósszal

5,0

3 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A churroshoz

A csokoládészószhoz

312
Kalória
5.7g
Fehérje
33.9g
Szénhidrátok
17.4g
Zsír
63.5g
Víz
126.5g
Koleszterin
1.6g
Rost
19.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A churroshoz

A csokoládészószhoz

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A churroshoz

A csokoládészószhoz

Összesen 2495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A churroshoz

A csokoládészószhoz

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1012 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1884 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    507.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 2495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

A churroshoz

  1. A vizet, a vajat, a nádcukrot és a vaníliaaromát egy kis lábosban elkezdjük főzni. Amikor elolvadt a vaj és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a massza össze nem áll, majd egy gombócként el nem válik az edény falától.
  2. Ekkor a tésztát egy tálba tesszük, pár percig hagyjuk hűlni, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, miközben egy kézi mixerrel folyamatosan keverjük. Miután egy tojást már teljesen felvett a tészta, jöhet a következő, és így tovább. A végén egy ragacsos, de nem folyós masszát kell kapnunk.
  3. A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük. Az olajat nagyjából 180 fokra melegítjük, majd csíkokat nyomunk belőle a forró olajba. Miután aranybarnára sültek, kihalásszuk, majd lecsepegtetjük őket. Még melegen fahéjas cukorba forgatjuk a churrost.

A csokoládészószhoz

  1. A tejszínt felmelegítjük, majd a felkockázott csokoládéra öntjük, és lefedve hagyjuk állni nagyjából 2-3 percet. Ekkor elkeverjük, amíg teljesen sima szószt nem kapunk. Amennyiben túl sűrű, hígítsuk további meleg tejszínnel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Ami nekünk a szalagos fánk, az a spanyoloknak a churros. Vagyis...nagyjából. Mindenesetre ezek az olajban ropogósra sütött, majd fahéjas cukorba forgatott égetett tésztakukacok képesek minket egy harapás után a napfényes mediterrán országba repíteni. A sűrű, mélybarna csokoládészósz meléé természetesen kötelező.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!