r
Nosalty Logó

Kivis panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Kivis panna cotta
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Panna cottához

Kivis szószhoz

Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Panna cottához

Kivis szószhoz

Összesen 1113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Panna cottához

Kivis szószhoz

Összesen 114 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1661.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Panna cottához

Kivis szószhoz

Elkészítés

Panna cottához

  1. A zselatinlapokat beáztatjuk.
  2. A tejszínt feltesszük egy edényben alacsony lángon melegedni, hozzáadunk 2 ek cukrot és 2 csomag bourbon vaníliás cukrot. Ha a lapzselatin meglágyult hozzákeverjük, majd ezt követően kis formákba töltjük, amit előtte hideg vízzel átöblítünk. Hűtőbe tesszük.
  3. A kivit apró darabokra vágjuk, lecukrozzuk 2 ek cukorral, majd egy edényben kicsit összemelegítjük, hogy a cukor és a kivi leve besűrűsödjön.
  4. A panna cottákat 3-4 óra múlva érdemes megnézni, ha úgy néz ki, teljesen megkötött, akkor egy kis langyos vízbe engedjük a formákat néhány másodpercre, majd hirtelen fejre fordítjuk. A langyos víz kicsit fellágyítja a szélét, így biztosan nem fog eltörni, amikor kiesik a formából.
  5. A tetejére és köré teszünk a kiviszószból.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1687
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Ajánló

Tálalhatjuk simán pohárkákban is, ez esetben akár zselatinnal is besűríthetjük a gyümölcsös masszát, csak arra kell ügyelni, hogy ne keveredjen a két réteg. Így előbb a panna cottát készítsük el, majd várjunk, amíg legalább a felső réteg megdermed, majd csak ezt követően készítsük el a gyümölcszselét, és szedjük a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A panna cotta nem túl bonyolult és nem is egy túlságosan variálható desszert, viszont amikor elkészítettem, az alapötlet a kivi volt. Valami gyümölcsös, pudingos, poharas desszertre gondoltam, de végül a könnyű, olaszos "tejszín-puding" lett belőle. 

Hozzávalók

Panna cottához

Kivis szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...