r
Nosalty Logó

Kiscipó kevés élesztővel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
domanyn
Kiscipó kevés élesztővel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukor és a langyos víz segítségével felfuttatjuk az élesztőt. Közben a liszteket és a sót egy tálban összekeverjük.
  2. Az élesztős víz hozzáadásával jól összedolgozzuk a kenyértésztát, majd letakarva, meleg helyen kb. 1,5 órát kelesztjük.
  3. A megkelt kenyeret az olajjal kikent sütőformába tesszük. Érdemes kisebb formát választani, hogy ne lapuljon szét. A tetejét vagdossuk be.
  4. A kenyeret tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, letakarva. Így sütjük kb. 40 percig. Én a hőlégkeveréses + alul-felül programot használtam.
  5. A sütőt állítsuk 230 fokra, és így pirítsuk kb. 20-25 percig, hogy jó ropogós legyen. A fólia eltávolítása után egy kis vízzel meg lehet spriccelni a tetejét, így még ropogósabb lesz a héja. Ha szépen megpirult, hagyjuk kihűlni, és már hidegen (de legalábbis langyosan) szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 862
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiscipó kevés élesztővel
domanyn 6 recept

Az ínséges idők alatt már nagyon régóta szerettem volna unalomból, alkotási kedvből kenyeret sütni, de élesztőt sehol nem kaptam, de találtam a fagyasztóban egy nagyon pici darabkát. Megpróbáltam, működik-e, és a végeredmény isteni lett: ropogós, belül puha, nem túlságosan tömör, könnyen szeletelhető. Imádjuk a friss kenyeret, így nem is baj, hogy olyan kicsi lett, vacsorára el is fogyott. Viszont ha szeretnénk, a mennyiségek arányos növelésével több is készíthető. Az eredeti recept Foodynytől származik, de változtattam a lisztek és az élesztő arányán, és a sütési időn is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...