r
Nosalty Logó

Kis kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vadangyal777
Kis kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 743 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11870 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    907 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    9006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 4454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, kovászt készítünk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belerakjuk az élesztős keveréket, sót és a többi tejet. Jól összegyúrjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Jól összedolgozzuk. Kicsit kelesztjük, kb. 30 percet.
  3. 9 részre osztjuk a tésztát, gömböket formázunk belőlük. Lisztezett deszkán kb. 25 cm-es körré nyújtjuk a cipókat, s mindegyiket 8 cikkre vágjuk. A szélesebb végüknél kezdve felsodorjuk őket. A felvert tojásokkal megkenjük a tetejüket. Ízlés szerint különböző magvakkal meg lehet szórni őket, de ha nem, akkor sem baj.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsin még hagyjuk kicsit kelni a kifliket sütés előtt 15 percig. Előmelegített sütőben 220-250 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 668
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 02.

Ajánló

Egy finom kakaó vagy tea mellé tökéletes :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vadangyal777 6 recept

Nagyon finom kis kiflik, pláne melegen. Ebből az adagból 72 db jön ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...