r
Nosalty Logó

Királynők desszertje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Királynők desszertje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A desszerthez

A sütőforma kivajazásához

Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A desszerthez

A sütőforma kivajazásához

Összesen 2316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A desszerthez

A sütőforma kivajazásához

Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.3 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 2316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A desszerthez

A sütőforma kivajazásához

Elkészítés

A desszerthez

  1. A tejet a vajjal, a reszelt narancshéjjal és 5 dkg cukorral felmelegítjük.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük, és hozzáöntjük a tejes keveréket. Végül a zsemlemorzsát is belekeverjük.
  3. Egy legalább 1,5 literes porcelán sütőformát kivajazunk, és beleöntjük a masszát, majd 15 percig pihentetjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, hogy a massza (puding) átsüljön. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
  5. A lekvárt a megsült masszára kenjük, rákanalazzuk a felvert tojáshabot.
  6. 150 fokon további 25-30 percig sütjük, szárítjuk a desszertet, amíg a tojáshabon egy kéreg nem képződik.
  7. Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16855
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 08.

Ajánló

Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk. Kanál segítségével desszertes tányérra halmokat kanyaríthatunk belőle, így kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Királynők desszertjével a "Sütés" című szakácskönyvben találkoztam. Régóta szerettem volna elkészíteni, de valahogy elmaradt. Nagy hiba volt.... Gyorsan összeállítható, egyszerű, finom desszert. (Sikerét bizonyítja az is, hogy egymás után kétszer is elkészítettem :) Feltételezem, rokonságban állhat az angolok Királyi pudingjával.... Minimális változtatással következzék a recept.

Hozzávalók

A desszerthez

A sütőforma kivajazásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...