r
Nosalty Logó

Kijevi csirkemell sütőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Kijevi csirkemell sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2152 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 539 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 2152 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen, majd enyhén besózzuk mindkét oldalát.
  2. A szoba-hőmérsékletű vajat összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, a citrom lereszelt héjával, és sóval/borssal ízesítjük.
  3. A csirkemelleket megtöltjük a fűszeres vajjal, és feltekerjük, majd a két végét fogpiszkálóval összetűzzük.
  4. A panírozáshoz kikészítjük magunk elé a lisztet (amit szintén fűszerezhetünk, sóval, borssal, de amúgy bármivel), a felvert tojást és a zsemlemorzsát.
  5. Érdemes duplán panírozni, azaz: liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa. A bepanírozott csirkét sütőrácsra tesszük, a rácsot pedig egy tepsire, hogy ha esetleg a sütés közben mégis kifolyna a vaj, akkor ne a sütőbe csurogjon.
  6. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt barnára sütjük a húst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1059
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 90443
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A River Cottage egyik adásában készítette ezt az étel Hugh, de mivel amikor láttam, nagyon nem volt szezonja a medvehagymának, így inkább jól megjegyeztem magamnak. Most próbáltam kutatni a recept után, de az internet bugyraiban nem találtam, úgyhogy az emlékeimből táplálkoztam. Előtte még soha nem készítettem kijevi csirkét, és nagy meglepetésemre tényleg van létjogosultsága ennek a fogásnak, mert amikor felvágjuk és kifolyik belőle az isteni fűszeres vaj, na az valami fenomenális!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...