r
Nosalty Logó

Kevert almafánk

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
VnéEdit
Kevert almafánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

Összesen 1397 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

Összesen 5590 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

Összesen 406 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 1397 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    517.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    238 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    188 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2724.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1165 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    523 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    211 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 5590 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 406 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az almát vékonyan meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává kikeverjük.
  2. 10 percet pihentetjük a tésztát. Nem túl forró olajba beleszaggatjuk a tésztát, nem túl nagyokra, mert sütés közben megnőnek.
  3. Először fedő alatt sütjük, majd átfordítjuk, és ekkor már fedő nélkül szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt fahéjas porcukorral megszórjuk. Hidegen, melegen kiváló.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 554
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 331
  • Össznézettség: 122643
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Többször készítettem már, az eredetét már nem tudom. Nagyon ízletes, gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...