r
Nosalty Logó

Kétszersült tilápia

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Kétszersült tilápia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 385 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    146.9 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    998.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    868 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2507 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3026 micro
Összesen 1541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk. A halakat beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, félrerakjuk.
  2. Az olajbogyót durvára vágjuk. A citrom héját lereszeljük, az aljából meg a tetejéből levágunk egy vékony szeletet, és meghámozzuk. Az egyik vágott felére állítva, a tetejétől indulva egy éles késsel követjük a citrom vonalát úgy,hogy a fehér héját levágjuk. Ne maradjon rajta belőle, mert az keserű. Ezután kivágjuk a gerezdeket a fehér vonalak mentén. A petrezselymet is felaprítjuk.
  3. Egy magas falúserpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat. A halakat beleforgatjuk a lisztbe, a felesleget lepofozgatjuk róluk, és pirosra sütjük mindkét oldalukon.
  4. Ráöntjük a bort, hozzáadjuk az olajbogyót, kaprit, a citrom héját meg a húsát. Berakjuk a forrósütőbe 10-15 percre.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4495
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 21.

Ajánló

Szerintem az olaszok csak ropogós héjú friss kenyeret esznek hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc boltomban olyan olcsó volt az egész hal, hogy nem tudtam kihagyni. Ezt a receptet már régen kinéztem magamnak, de most végre horogra akadt a sütnivaló is. Részeges lencse volt a köret hozzá, hogy jól is lakjunk, és a megbontott bor is fel lett használva. Azt sose felejtsük el, hogy csak olyan borral főzzünk, amit szívesen fogyasztunk, mert főzés közben az íze koncentrálódik.  A hal sütési ideje: 2,5 cm vastagságra 10 percet számolunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...