Kétsajtos-baconos csirkemell Gabystól
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
37g újhagyma7 kcal
-
10g sajt35 kcal
-
20g tömlős krémsajt36 kcal
-
20g bacon79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
397
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1984
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
138
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1012.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 181.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
397
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 260.6 g
Zsír
-
Összesen 90.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 858 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5062.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 2517 mg
-
Nátrium 1486 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 907.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 101 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 883 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 675 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
1984
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemelleket megmossuk, hosszában vékony szeleteket vágunk (kb. 9-10 szelet), sózzuk, borsozzuk.
- Az újhagymát megmossuk,felkarikázzuka zöld részét is.
- Egy őzgerincformát hosszában kibélelünk baconnal, az alját és az oldalát is. Beleteszünk 1 sor húst, megszórjuk a felkarikázott újhagymával, rátesszük a szeletelt sajtot. Újabb sor hús, megkenjük a tömlős krémsajttal, rátesszük a maradék húst, befedjük baconnal.
- Kb. 1 órát sütjük, a keletkezett pecsenyelét beleöntjük egy kis tálba, tegyük vissza sütőbe még jó 10 percre, hogy alul a bacon picit megsüljön.
- Gyors mozdulattal átfordítjuk egy jénaiba vagy tepsibe, és már csak pirulásig sütjük, kb. 10 percig.
- Picit hagyjuk kihűlni, majd éles késsel ferdén szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6088
- Feltöltés dátuma: 2013. május 13.
Ajánló
Burgonyapürével szoktam tálalni, a szafttal kicsit meglocsolva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Nem szeretem natúr a csirkemellet, mert nekem nagyon száraz. Így viszont kellemesen szaftossá válik a a kétféle sajttól. Finom, egyszerű, és nem utolsósorban időtakarékos. Hidegtálakhoz is javaslom.