Késő őszi gyümölcsös csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
409
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1631
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
83
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2664.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 1921 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 368 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 143 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1263 micro
Összesen
409
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.5 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10658.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1884 mg
-
Nátrium 7684 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.1 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1472 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 255 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 738 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2092 micro
-
β-crypt 574 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5053 micro
Összesen
1631
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
2 teáskanál kakukkfű
-
1 teáskanál négyszínű bors
-
2 teáskanál só
-
80 dkg csirkemellfilé
-
1 dl víz
-
1 db leveskocka
-
1 narancsból nyert narancslé
-
2 közepes db narancs
-
20 dkg szőlő
-
15 dkg olajbogyó
-
10 dkg rukkola
Elkészítés
- A fokhagymát összetörjük, és egy kevés olaj hozzáadásával összekeverjük a fűszerekkel.
- A megmosott csirkemell filéket bedörzsöljük a fokhagymás-fűszeres keverékkel, és legalább egy fél óráig állni hagyjuk.
- Közben egy deciliter vizet felforralunk, és beletesszük a húsleveskockát, ehhez hozzáöntjük egy narancs kifacsart levét.
- A csirkemell filét tűzálló tálba rendezzük, tetejére halmozzuk a cikkekre vágott narancsszeleteket, és felöntjük a narancsos húsleveslével. Alufóliát helyezünk a tetejére, és kb. 40 percre a sütőbe tesszük.
- Ezután rászórjuk a tetejére a szőlőszemeket, majd a olajbogyókat is. Egy kicsit átkeverjük az egészet, majd alufólia nélkül sütjük tovább, míg el nem készül.
- Tálaláskor rukkola salátával bolondítjuk a gyümölcsös-csirkés ízkavalkádot.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 650
- Feltöltés dátuma: 2014. december 11.
Ajánló
Mi köretnek mazsolás kuszkuszsalátát ettünk hozzá, de kiváló lehet rizzsel is vagy akár sima zöldsalátával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
Egy hetente megjelenő ingyenes receptújságban bukkantam rá erre a különleges, késő őszi-kora téli receptre.