Képviselőfánk kezdőknek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
Égetett tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
63g tej35 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
55g tojás69 kcal
Krémhez
Tejszínhabhoz
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Összesen
791
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
Égetett tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
250g tej140 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
220g tojás277 kcal
Krémhez
Tejszínhabhoz
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
3161
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
Égetett tésztához
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
16.3g tej9 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
14.4g tojás18 kcal
Krémhez
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
29.4g tej16 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
Tejszínhabhoz
-
16.3g habtejszín48 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Összesen
206
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 699.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
791
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 208.5 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2797.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1132 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 732 mg
-
Nátrium 731 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239.8 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 347.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1828 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 1800 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1001 micro
Összesen
3161
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
Égetett tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
2.5 dl tej
-
4 db tojás
Krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4.5 dl tej
Tejszínhabhoz
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Égetett tésztához
- A tejet feltesszük melegedni, és a vajat felkockázva felolvasztjuk benne. Mikor a vaj teljesen felolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük benne. Ne ijedjünk meg, a legváltozatosabb halmazállapotokat, formákat és állagokat veszi fel a keverék! Miután összeállt a tésztánk (egy sűrű, jól formázható, már-már kemény massza), a fakanállal forgatjuk, kevergetjük, égetjük néhány percig. Na nem szó szerint!A tésztát levesszük a tűzről és robotgéppel, egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Az elkészült tésztánkat hagyjuk kihűlni (elég langyosra).
- A tésztát habzsákba*/kinyomóba/"félautomata" kinyomóba/zacskóba/sütőpapírból készített tölcsérbe tesszük, és sütőpapírra nyomjuk. A forma, legyen az mini vagy óriás, a következő: csiga alakból elindulva kis kúpokat formázunk. Sajnos leginkább a kutyagumi ábrázolásához tudom hasonlítani. A papíron hagyjunk ki elég helyet, mert nőni fognak! *Érdemes egy jó habzsákot beszerezni, nem véletlenül a cukrászok is ezzel dolgoznak! (pld. itt a webshopból).
- Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. A profi cukrászok kétféle módon ellenőrzik, megsült-e: Ha a tészta, ahol szétrepedt, ugyanolyan színű, mint a többi része - megsült! Ha a fánkokat meglökjük, és azok könnyedén elcsúsznak, megsült! Fontos, hogy a megsült tésztát a sütőben hagyjuk még 10 percig, e nélkül összeesik!
- A meghűlt fánkokat félbevágjuk. Nem kell kibelezni! Habzsákba töltjük a pudingot (érdemes egy kicsit keményebbre, sűrűbbre főzni), majd csiga alakban a fánkok aljára nyomjuk. A fánkok tetejét érdemes rendszerezni, hogy ugyanarra a fánkra kerüljön vissza.
- A tejszínhabot a habfixálóval* felverjük, és habzsákba töltjük. A puding tetejére nyomjuk, és a fánkok kalapjait feltesszük! Ha mindent jól csináltunk, 1 tasak puding és egy zacskó habtejszín felhasználásával az összes fánkunkat meg tudjuk tölteni. *Én nem vagyok a habfixáló és egyéb "műanyagok" híve, de ennél a receptnél kell!
- Tehát: -ha a liszt hozzáadása után rosszul néz ki, nem ijedünk meg -ha a tészta elgurul könnyen, megsült -ha nem hagyjuk 10 percig még a sütőben, összeesik -ha a kalapok összekeverednek, nem lesz tökéletes -ha nem vigyázunk, könnyen elfogy, mire kész lesz!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 64
- 7 napos nézettség: 387
- Össznézettség: 394989
- Feltöltés dátuma: 2015. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mi az, ami: mutatós, könnyű elkészíteni, nem olyan drága, és az íze tökéletes? Igen ez, amitől a legtöbben félnek, de kezdők és profik, íme a recept, ami után úgy érezheted, mintha egy darabka felhőt ennél (és profi cukrász lennél)! Rengeteg hasonló recept van, de ebben szeretném a hibalehetőségeket leírni, mit hogyan, miért csináljunk (utolsó lépés)! Nekem 20 mini (kb. 6-8 cm ) fánkot sikerül készíteni! Képviselőfánk, kezdőknek!