Képviselőfánk helena konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
33g víz0 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
46g tojás58 kcal
Krém
-
83g tej47 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
13 kcal
-
29 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
84 kcal
Összesen
784
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
200g víz0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
275g tojás346 kcal
Krém
-
500g tej280 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
171 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Összesen
4693
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
10.8g víz0 kcal
-
10.8g vaj77 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
14.8g tojás19 kcal
Krém
-
26.9g tej15 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
10.8g növényi habtejszín27 kcal
Összesen
253
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 54.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 400 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
784
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.8 g
Zsír
-
Összesen 324.6 g
-
Telített zsírsav 208 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1549 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4201.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 821 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 805 mg
-
Nátrium 2315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.5 g
-
Cukor 134 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 463.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2439 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 791 mg
-
Retinol - A vitamin: 2400 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
4693
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 dl víz
-
20 dkg vaj
-
1 teáskanál cukor
-
20 dkg finomliszt
Krém
-
5 dl tej
-
4 púpozott ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 evőkanál finomliszt
-
10 dkg vaj
-
2 dl növényi habtejszín
Elkészítés
Tészta
- Kimérjük a 200 g vizet, a 200 g vajat vagy zsírt. Teszünk bele sót és cukrot.
- Feltesszük főni, míg a vaj el nem olvad benne.
- Végül a 200 g lisztet hozzáadjuk, és pár percig sütjük, mint a rántást. A tészta állaga sűrű, rántásszerű lesz.
- Öntsük át egy tálba, hogy kihűljön.
- 5 tojást feltörünk egy tálba, elhabarva, apránként a tésztába belekeverjük. Elsőre úgy néz ki, hogy sosem fogjuk tudni a tojást belekeverni, de a végére sima lesz a tésztánk.
- Zsírpapírra kiskanállal halmokat helyezünk, bizonyos távolságra, mert megnőnek sütés közben.
- 200 fokon előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 15 percig sütjük amikor látjuk, hogy megsült a teteje, húzzuk le a hőmérsékletet 150-160 fokra, esetleg még az ajtót is kicsit kinyithatjuk, hogy a közepe is megsüljön, ne legyen nyers, süssük még kb. 18 percig. A sütési idő függ a halmok nagyságától.
Krém
- A tejet, cukrot, vaníliás pudingport, vaníliás cukrot, a lisztet elkeverjük, és feltesszük főni. Sűrű kémmé főzzük.
- Kihűlve a vajjal habosra keverjük, majd felverjük a tejszínt.
- A tésztát kettévágjuk, megtöltjük krémmel és felvert tejszínhabbal. Ráhelyezzük a tetejét, és megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9375
- Feltöltés dátuma: 2015. március 17.
Ajánló
A sütésnél kell egy kicsit vigyázni, mert a teteje hamar megsül 190 fokon, de belsőleg még nyers, ezért a hőmérsékletet húzzuk lejjebb 160-150 fokra, és az ajtót is kicsit kinyithatjuk, így még kb. 15-20 percig süssük. Én azért szúrópróbát végeztem!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Ezzel a tésztával valahogy nem voltam jóban! Most megnéztem az interneten egy videót, nagyon szépen elmagyarázta a cukrász, hogy készítsük el. Felbátorodva a látottak alapján elkészült az én képviselőfánkom. A férjemnek nagyon ízlett! A víznek, lisztnek és vajnak ugyanannyi mennyiségnek kell lennie, 200 grammnak. Nem hiányozhat belőle a cukor és a só sem.