r
Nosalty Logó

Képviselőfánk helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Képviselőfánk helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    324.6 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4201.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    2315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 4693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Kimérjük a 200 g vizet, a 200 g vajat vagy zsírt. Teszünk bele sót és cukrot.
  2. Feltesszük főni, míg a vaj el nem olvad benne.
  3. Végül a 200 g lisztet hozzáadjuk, és pár percig sütjük, mint a rántást. A tészta állaga sűrű, rántásszerű lesz.
  4. Öntsük át egy tálba, hogy kihűljön.
  5. 5 tojást feltörünk egy tálba, elhabarva, apránként a tésztába belekeverjük. Elsőre úgy néz ki, hogy sosem fogjuk tudni a tojást belekeverni, de a végére sima lesz a tésztánk.
  6. Zsírpapírra kiskanállal halmokat helyezünk, bizonyos távolságra, mert megnőnek sütés közben.
  7. 200 fokon előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 15 percig sütjük amikor látjuk, hogy megsült a teteje, húzzuk le a hőmérsékletet 150-160 fokra, esetleg még az ajtót is kicsit kinyithatjuk, hogy a közepe is megsüljön, ne legyen nyers, süssük még kb. 18 percig. A sütési idő függ a halmok nagyságától.

Krém

  1. A tejet, cukrot, vaníliás pudingport, vaníliás cukrot, a lisztet elkeverjük, és feltesszük főni. Sűrű kémmé főzzük.
  2. Kihűlve a vajjal habosra keverjük, majd felverjük a tejszínt.
  3. A tésztát kettévágjuk, megtöltjük krémmel és felvert tejszínhabbal. Ráhelyezzük a tetejét, és megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9368
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 17.

Ajánló

A sütésnél kell egy kicsit vigyázni, mert a teteje hamar megsül 190 fokon, de belsőleg még nyers, ezért a hőmérsékletet húzzuk lejjebb 160-150 fokra, és az ajtót is kicsit kinyithatjuk, így még kb. 15-20 percig süssük. Én azért szúrópróbát végeztem!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezzel a tésztával valahogy nem voltam jóban! Most megnéztem az interneten egy videót, nagyon szépen elmagyarázta a cukrász, hogy készítsük el. Felbátorodva a látottak alapján elkészült az én képviselőfánkom. A férjemnek nagyon ízlett! A víznek, lisztnek és vajnak ugyanannyi mennyiségnek kell lennie, 200 grammnak. Nem hiányozhat belőle a cukor és a só sem.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...