r
Nosalty Logó

Képviselőfánk gyorsan és egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk gyorsan és egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (16 db)

A krémhez

Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (16 db)

A krémhez

Összesen 3060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (16 db)

A krémhez

Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2836.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2012 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1733 micro
Összesen 3060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A tésztához (16 db)

A krémhez

Elkészítés

A tésztához (16 db)

  1. Egy nagyobb fazékban felforraljuk a 2 dl vizet. Belerakjuk a margarint és a sót. Ha felolvadt a margarin, egyszerre beleöntjük a lisztet és fakanállal addig, keverjük míg összeáll.
  2. A tűzről levéve még melegen egyenként hozzáadjuk az 5 tojást, és mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük (ha már nem nyúlós-ragacsos jöhet a következő tojás...).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egy evőkanálnyi halmokat rakunk, egymástól kb. 3 cm távolságra, mert jól megnőnek.
  4. 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 15 percre. A sütő ajtaját ne nyissuk ki! Ezután 170 fokon további 10 percig sütjük.
  5. A krémhez a pudingot a tejjel és 3 ek cukorral elkészítjük, amibe belekeverjük a 2 tojássárgáját is. Jó sűrű krémet főzünk, majd a tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, és a forró vaníliás krémbe keverjük (krém másképp: megfőzzük a vaníliás pudingot és csak felvert tejszínt keverünk bele, ha kihűlt).
  6. Ha kisültek a fánkok, kalapjukat levágjuk és megtöltjükkrémmel. Ízlés szerint tejszínhabot is tehetünk a krémre. Tetejüket porcukorral megszórjuk, vagy olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 74
  • 7 napos nézettség: 363
  • Össznézettség: 91546
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig azt hittem, a képviselőfánk egy bonyolult sütemény, igazából ezért meg sem néztem, hogy is kell egyáltalán elkészíteni. Nem nagyon ettem ismerősöknél, a családban inkább csak cukrászdában, rendezvényen. Egyszer véletlenül olvastam egy újságban a receptjét és gondoltam, ez egyszerűnek tűnik, próbáljuk hát meg. Azóta többször elkészítettem már, nagyon szeretjük, előbb is süthettem volna. :) Szerintem kezdők is nyugodtan nekiugorhatnak!  A sót ne túlozzuk el, mert ez könnyen sós lehet.

Hozzávalók

A tésztához (16 db)

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...