Képviselő fánk finis konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g disznózsír226 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
69g tojás87 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
19 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
A habhoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
6 kcal
-
10 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
A tetejére
-
13g csokoládé68 kcal
Összesen
930
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g disznózsír902 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
275g tojás346 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
A habhoz
-
200g habtejszín584 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
23 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A tetejére
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
3718
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
11.9g finomliszt43 kcal
-
6g disznózsír54 kcal
-
11.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
16.4g tojás21 kcal
A krémhez
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
23.9g tej13 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
4.8g tojásfehérje2 kcal
A habhoz
-
11.9g habtejszín35 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
A tetejére
-
3g csokoládé16 kcal
Összesen
221
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 414 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 157.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 286 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 428 micro
Összesen
930
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 87 g
Zsír
-
Összesen 222.6 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3262.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 865 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 1167 mg
-
Nátrium 794 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.2 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 630.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1099 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 434 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 1145 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1710 micro
Összesen
3718
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg disznózsír
-
2 dl víz
-
1 csipet só
-
1 teáskanál cukor
-
5 db tojás
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
A habhoz
-
200 ml habtejszín
-
2 ek porcukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag habfixáló
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Egy lábasba öntjük a vizet, ebben megolvasztjuk a zsírt, hozzátesszük a cukrot és a sót. Ha elolvadt a zsír, hozzáöntjük a lisztet, és elkeverjük, lehúzzuk a lángról.
- Egy keverőtálba átöntjük a masszát és egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd hagyjuk pihenni (kb fél óra, mikor hogy sikerül).
- A krémhez egy lábasba tesszük a pudingport, a 2 tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a cukrot, kevés tejjel kézi habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet. Gyorsan felverjük a 2 tojásfehérjét kemény habbá. A pudingot megfőzzük, ha szépen besűrűsödött, elzárjuk a gázt és azon forrón beleforgatjuk a felvert fehérjét. Hűtjük.
- A habhoz egy tálba öntjük a tejszínt és a többi hozzávalót, kemény habbá verjük, majd hűtőbe tesszük.
- A tésztából 2 teáskanállal diónyit adagolunk a sütőpapíros tepsibe.
- Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük (ajtót nyitni tilos!!), kb 15 perc.
- Amikor megsültek, hagyjuk kihűlni a pufikat, és utána kezdődhet az összerakás: a pufik tetejét levágjuk, egy kanálnyi krémet teszünk bele, utána a hab, vissza rá a tetejét. Ha végeztünk, olvasztott csokival meg lehet csorgatni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11288
- Feltöltés dátuma: 2012. október 26.
Ajánló
Annak ajánlom, aki kényeztetni akarja kicsit magát és családját!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kell nekem a tv-t bámulni... kb 1,5 hete mindennap!!! Meg kell csinálnom, mert egyszerűen, mennyei, van vele kínlódás, de megéri. Pont falatkák lesznek, amit csak bekap az ember, bár nekem olyan kanalam van, ami a kávésnál nagyobb, a teásnál kisebb. Merem állítani, hogy függőséget okoz!! A tészta Horváth Ilona, a krémet és a habot főzős műsorokból alkottam össze, ez így együtt leírhatatlanul finom!!! Kicsit képviselőfánk, kicsit profiterol.