Kényeztető krémpakolások - variációk szendvicskrémre
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tonhalkrémhez
-
40g tonhalkonzerv79 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
3g majonéz15 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g bors1 kcal
A paradicsomos bruschettához
-
125g paradicsom23 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A fehérbabos krém
-
12g olívaolaj106 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
230g újhagyma44 kcal
-
200g fehérbab666 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1197
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tonhalkrémhez
-
160g tonhalkonzerv317 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
2g bors5 kcal
A paradicsomos bruschettához
-
500g paradicsom90 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A fehérbabos krém
-
48g olívaolaj424 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
920g újhagyma177 kcal
-
800g fehérbab2664 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4786
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tonhalkrémhez
-
6.1g tonhalkonzerv12 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0.4g majonéz2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
A paradicsomos bruschettához
-
19.1g paradicsom3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A fehérbabos krém
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
3.2g olívaolaj29 kcal
-
35.2g újhagyma7 kcal
-
30.6g fehérbab102 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
182
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2606.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 613 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 438 mg
-
Foszfor 817 mg
-
Nátrium 642 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 300.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 365 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 889 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 1497 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 1911 micro
Összesen
1197
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 250 g
Zsír
-
Összesen 192.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10425.4 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 2450 mg
-
Vas 97 mg
-
Magnézium 1753 mg
-
Foszfor 3266 mg
-
Nátrium 2570 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 550.2 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 143 mg
VÍZ
-
Összesen 1202.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 430 micro
-
K vitamin: 1462 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3555 micro
-
Kolin: 650 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 5988 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 7643 micro
Összesen
4786
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 492 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
A tonhalkrémhez
A paradicsomos bruschettához
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 marék bazsalikom
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A fehérbabos krém
Elkészítés
A tonhalkrémhez
- Közepes méretű serpenyőben vagy lábosban 6 ek-nyi olívaolajon megpároljuk a karikákra vágott újhagymát, aztán hozzákeverjük a lecsepegtetett babszemeket.
- Annyi vizet öntünk rá, amennyi elfedi a hagymát és a babot, és miután belekevertük a szétmorzsolt húsleves-kockát, erős tűzön felforraljuk.
- Amikor felforrt, gyengébbre vesszük a lángot, és kb. 5 percen át főzzük.
- Aztán hozzákeverjük az apróra vágott kakukkfüvet, és újra növeljük a lángot, hogy a hagymás babról elforraljuk a főzőlevet.
- Ha már nem túl forró, átkanalazzuk az egészet a turmixgépbe, hozzöntünk 1 dl olívaolajat, és összeturmixoljuk. Ha szükséges, megsózzuk.
- A krémekhez felszeletelt pirított kenyeret, vagy fokhagymával bedörzsölt baugettet lehet felszolgálni.
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10098
- Feltöltés dátuma: 2011. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy igazán laza est kellékei következnek, amiket akkor szoktam elővenni, ha nincs kedvem órákat a konyhában ácsorogni. Így marad idő és energia a késő estébe nyúló baráti beszélgetésekre egy pohár jó bor és a pikáns ízek kiséretében. Stahl Judit receptje.