Kenyértésztában sült sonka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Eleison
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 43% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1534
kcal
- 43% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
18412
kcal
- 43% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.2 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8014.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 7694 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
1534
kcal
- 43% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1730.8 g
Zsír
-
Összesen 340.6 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96169.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 682 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 461 mg
-
Foszfor 2328 mg
-
Nátrium 92322 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1545.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 372.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 913 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
18412
kcal
- 43% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 908 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 3.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
182
kcal
Elkészítés
- A sonkát előző nap beáztatjuk, ha nem állt sokat sóban, elég csak éjszakára vízbe tenni.
- Másnap meleg vízben a cukorral felfuttajuk az élesztőt.
- A lisztbe belekeverjük a sót és az élesztős masszát, majd összegyúrjuk a tésztát. Fél óráig kelesztjük a tésztát.
- Nagyjából 40-50 centis fóliacsíkokat tépünk (4-5 db-ot), ez megy a sonka alá. A fóliára rátesszük a sonkát, és beborítjuk a tésztával úgy 2-3 centi vastagon, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megcsináljuk.
- Ezután legalább 6-8 réteg fóliába betekerjük a sonkát, és már mehet is a sütőbe.
- A csont mellé szúrva leellenőrizzük, megsült-e már a sonka.
- Leszedjük a tésztát a sonkáról.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 350 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9485
- Feltöltés dátuma: 2011. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Eleison
5 recept
Az Anyósomtól lestem el ezt a receptet. Amikor bekerültem a családba, nagyon elcsodálkoztam, hogy nem főzik, hanem sütik a húsvéti sonkát. Amikor megkóstoltam, tudtam, ezután sohasem eszünk főtt sonkát, és aki nálam evett, ugyan így "megfertőződött", és így készül a húsvétra. A kenyértészta csak a sütés miatt fontos, sajnos ráragad a fólia, és így le kell szedni. Nagyjából fél órát kell számolni kilónként: nekem a 12 kg-os sonka 5,5 óra alatt készült el. Mivel ez az első receptem, igyekszem megoldani, hogy a folyamatról készült képeket is feltöltsem ide.