r
Nosalty Logó

Kenyér mogyoróvajjal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ZilkaZil
Kenyér mogyoróvajjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
vadkovászos
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 1363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3172.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 2726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyoróvajat szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni.
  2. Összekeverjük a liszteket, sót, majd ragadós tésztává gyúrjuk a többi hozzávalóval.
  3. 4 órát kelesztjük, óvatosan átgyúrjuk, majd további 2 órát kelesztjük.
  4. Téglalap alakú sütőformában kelesztjük még 20 percig. Vízzel lekenjük, liszttel megszitáljuk, és bevagdossuk néhány helyen.
  5. 15 percig magasabb hőfokon, majd kb. 35 percig közepes hőfokon készre sütjük.
  6. Konyharuhába tekerve kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1845
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyér mogyoróvajjal
ZilkaZil 127 recept

Nem tudom mikor, és hogyan kezdődött, de még ma is biztosan tart a kenyérbe mindent belesütő mániám... Ennek a sztorija éppenséggel az 1 kg-os, remek tárolóedénynek ígérkező mogyoróvajas doboz minél hamarabbi kiürítésének vágyára vezethető vissza. (Kemény kovásszal készítettem, de bármilyen más vadkovász vagy kb. 3 dkg élesztő is biztosan beválik.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...