r
Nosalty Logó

Kenyér-kosárkák

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Kenyér-kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3644.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, kis vízzel, majd a többi langyos vízzel és az 1 ek olajjal fényes tésztát dagasztunk.
  2. 1 órát pihentetjük, mialatt előkészítjük a kisedényeket, amire a tésztát fogjuk csavarni/tekerni. A kis edényeinket kívülről beborítjuk erős alufóliával(mivel a tészta olajos lesz a fóliatetején, nem fog ráragadni).
  3. Bemelegítjük a sütőt 230 fokra.
  4. A megkelt tésztábólolajozott felületen, olajozott kézzel, hosszú (kb. 50 cm-es), 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk (néhányat meg is tekertem, mielőtt az edény köretekertem), majd egyenként körbetekerjük az alufóliázott edényeket. Lehet hézagosan vagy szorosan,tetszés szerint. Az egyik kis "kosárnak" fedelet is tekertem. Ajánlatos 20 perc alatt végezni a tekeréssel; nehogy túlkeljen a tészta (esetleg hűtőből vegyük a kelt tésztát).
  5. Mire végzünk, mehetnek a forró sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.
  6. Sütés után rögtön kivesszük a sütőből,párperc múlva óvatosan lecsúsztatjuk az alufóliáról, olajjal lekenjük, és rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4440
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Ajánló

Telerakhatjuk a kis kosarakat könnyű, színes csoki tojásokkal vagy ropival, pogival... Lehet nagyobb kosarat is sütni, ha egy nagyobb méretű jénai külsejét fonjuk be a tésztával. Ha vastagabbak a sodrott rudak és sűrűbben fonunk/tekerünk, akkor erősebb kosarat kapunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamarosan itt a Húsvét; eszembe jutott, hogy megpróbálok kis kosárkákat sütni kelt tésztából. Utoljára a zebegényi fazekas táborban tekertem ehhez hasonló kis agyagedényeket. Az is kellemes kreáció volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...