r
Nosalty Logó

Kelt túrós batyu 4. - muffin formában sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Othello
Kelt túrós batyu 4. - muffin formában sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 829 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3313 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 829 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3573.3 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3313 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfutatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, az élesztős tejet, és félig összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott margarint is, majd jól kidolgozzuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezet nyújtólapon négyszögletesre nyújtjuk, 12 db kb 14x14-es négyzeteket vágunk.
  5. A muffintepsit vékonyan kiolajozzuk, és belehelyezzük a tésztadarabokat.
  6. A tölteléket összekeverjük, és a tésztadarabokkal borított mélyedésekbe elosztjuk.
  7. A tészta 4 csücskét felhajtogatjuk, kicsit lenyomkodjuk, tojássárgával átkenjük.
  8. Előmelegítet sütőben.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9311
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 05.

Ajánló

Készíthetjük sütőlekvárral is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt túrós batyu 4. - muffin formában sütve
Othello 8 recept

Nagyon szeretjük a túrós batyut, de elég munkás elkészíteni. Ezzel a muffinsütős megoldással sokkal gyorsabb és egyszerűbb dolgunk van.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...