r
Nosalty Logó

Kelt túrós batyu 4. - muffin formában sütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Othello
Kelt túrós batyu 4. - muffin formában sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

829
Kalória
25.7g
Fehérje
116g
Szénhidrátok
27.6g
Zsír
69.8g
Víz
108.5g
Koleszterin
3.7g
Rost
28.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 829 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3313 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 829 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3573.3 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3313 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfutatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, az élesztős tejet, és félig összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott margarint is, majd jól kidolgozzuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezet nyújtólapon négyszögletesre nyújtjuk, 12 db kb 14x14-es négyzeteket vágunk.
  5. A muffintepsit vékonyan kiolajozzuk, és belehelyezzük a tésztadarabokat.
  6. A tölteléket összekeverjük, és a tésztadarabokkal borított mélyedésekbe elosztjuk.
  7. A tészta 4 csücskét felhajtogatjuk, kicsit lenyomkodjuk, tojássárgával átkenjük.
  8. Előmelegítet sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretjük a túrós batyut, de elég munkás elkészíteni. Ezzel a muffinsütős megoldással sokkal gyorsabb és egyszerűbb dolgunk van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Lakodalmas barackok

A lakodalmas barackok a mulatós lagzik, egyik elmaradhatatlan, ám szinte ehetetlenül tömény aprósüteménye, amit persze mindenki imád. Legalábbis egyet biztosan megeszik belőle, mert ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!