r
Nosalty Logó

Kelt tekerős

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kelt tekerős
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

1434
Kalória
37.6g
Fehérje
170.5g
Szénhidrátok
65.6g
Zsír
82g
Víz
150g
Koleszterin
11.9g
Rost
45.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Összesen 1434 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Összesen 5733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.2 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1434 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.4 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8236.6 g
  • Cink
    670 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    3005 mg
  • Vas
    524 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    2704 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.8 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    327.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 5733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az élesztőt a langyos tejbe tesszük, megfuttatjuk.Hagyományos kelt tésztát készítünk belőle.
  2. Ha megkelt, kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra,és ujjnyi csíkokat vágunk belőle.
  3. Az előkészített 20 cm-es fasütő darabokat elővesszük, és feltekerjük rá. (Mogyoró- vagy kukoricaszárból vannak nekem ezek a farudacskák, meg vannak tisztítva, és ki vannak szárítva. Ehhez a mennyiséghez kb. úgy 20-25 db kell.Legjobb a kukoricaszár, mert azt könnyebb tisztítani, és a sült tésztából eltávolítani.)
  4. Sütőlapra tesszük a feltekert tésztákat, és pihentetjük úgy 1/2 órát, míg a sütőnk bemelegszik, majd szép aranyszínűre sütjük őket.
  5. Ha kész, akkor óvatosan kivesszük a fa-, illetve kukoricaszárakat a tésztából, és az előre elkészített töltelékkel megtöltjük egy nyomózsák segítségével. Először az egyik, majd a másik oldalán töltjük meg a tekerőst.
  6. A cukrozott, darált diós vagy mákos tölteléket 1 dl tejben megfőzzük, majd félretesszük hűlni. Ha túrós tölteléket szeretnénk, a túrót villával szétnyomkodjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A tekercseket tölthetjük sajtkrémmel vagy bármi mással, ízlés kérdése.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a sütit az anyósomtól tanultam, és nálunk igen nagy a kelete. Először mikor készítettem, nagyon izgultam, hogy sikerül-e. Igaz nem lett rögtön szuper, de a gyakorlás teszi a mestert, nem igaz?!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!