r
Nosalty Logó

Kelt rózsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
venusz1
Kelt rózsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez és díszítéséhez

Összesen 698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez és díszítéséhez

Összesen 2794 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez és díszítéséhez

Összesen 288 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2794 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez és díszítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos,cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A többi hozzávalóval összekeverjük, jól kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. Ezután kinyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra, és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. (Az eredeti recepttől eltérően én 6 db rózsát csináltam, egyenként 10 szirommal, ezt muffin sütőformába beleraktam, a maradék tésztát fánksütőbe raktam, így lett 6 db lyukas karikám .Én ebbe állítottam bele a kész rózsákat.)
  5. Megkenjük olvasztott vajjal a köröket, és rózsát formázunk belőlük.
  6. Miután előkészítettük a tésztát a formákba, hagyjuk még fél órát kelni.
  7. Majd felvert tojással megkenjük, és jó alaposan megszórjuk cukorral.
  8. Előmelegített sütőben alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6630
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt rózsa
venusz1 27 recept

Nőnap alkalmából valami szokásoktól eltérővel szerettünk volna kedveskedni. Mivel mindenki szereti a hasát, ezért esett a választás erre a süti receptre. Megemlíteném, és nem utolsó sorban, hogy nagyon ügyes a férjem is a konyhában. Együttműködésünk eredménye ez lett. Persze a babérokat Ő aratta le.:-) Eredeti recept itt.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez és díszítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...