r
Nosalty Logó

Kelkáposzta krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kelkáposzta krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1350 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 339 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2045.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2448 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1350 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított fokhagyma gerezdeket (egészben) - 4 db kivételével - zsíron a nagyobb darabokra vágott szalonnával együtt elkezdjük pirítani.
  2. A megmosott kelkáposztaleveleket kb. 1,5 cm széles csíkokra szeleteljük, és forró vízzel leforrázzuk.
  3. Közben a levest vízzel felmelegítjük, amikor forrni kezd, a leszűrt kelkáposzta csíkokat a levesbe szedjük.
  4. Hozzáadjuk a zsírból kiszedett fokhagyma gerezdeket és a szalonnákat is. A megtisztított burgonyát kb. 2,5x2,5 cm nagyságú kockákra vágjuk, és a leveshez adjuk, fűszerezzük a köménnyel (a római köménnyel vigyázzunk, elég intenzív az íze), borssal és sóval, ha szükséges, majd közepes lángon addig főzzük, míg a burgonya és a kelkáposzta meg nem puhul.
  5. A szalonna darabokat kivesszük.A pirításból visszamaradt zsíron 2 gerezd zúzott fokhagymát elkezdünk melegíteni, hozzáadjuk a keményítőt/ lisztet, elkeverjük, felöntjük tejszínnel, esetleg egy kevés levessel, csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, amikor forrni kezd, levesszük a tűzről.
  6. Ezt követően hozzáadjuk a maradék 2 fokhagymát zúzva, és összeturmixoljuk a levest.
  7. Pirított magokkal, pirított kenyérkockákkal, szalonnávalkínáljuk.
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 19610
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A télen vagy tavasszal, amikor még kevés friss zöldség kapható, az ekkor fellelhetőket próbálom minél változatosabban elkészíteni. Így született a kelkáposzta krémleves is. Ezt a levest is húslevesalappal készítettem, sűrítésre tejszínt használtam. Ízesítőül került bele füstölt szalonna, néhány szem római kömény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...