Kelkáposzta krémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
38g csirke alaplé3 kcal
-
13g víz0 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
34 kcal
-
29 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Összesen
339
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
50g víz0 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
80g füstölt szalonna524 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
114 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
1350
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
11.7g csirke alaplé1 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
38.9g kelkáposzta8 kcal
-
4.7g fokhagyma6 kcal
-
6.2g füstölt szalonna41 kcal
-
1.2g mangalica zsír11 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
15.6g burgonya9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
15.6g főzőtejszín20 kcal
Összesen
105
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 186.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 612 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
339
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 94.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2045.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 757 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 745.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2448 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
1350
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
1.5 dl csirke alaplé
-
0.5 dl víz
-
0.5 közepes fej kelkáposzta
-
1 fej fokhagyma
-
8 dkg füstölt szalonna
-
1 ek mangalica zsír
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál római kömény
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A megtisztított fokhagyma gerezdeket (egészben) - 4 db kivételével - zsíron a nagyobb darabokra vágott szalonnával együtt elkezdjük pirítani.
- A megmosott kelkáposztaleveleket kb. 1,5 cm széles csíkokra szeleteljük, és forró vízzel leforrázzuk.
- Közben a levest vízzel felmelegítjük, amikor forrni kezd, a leszűrt kelkáposzta csíkokat a levesbe szedjük.
- Hozzáadjuk a zsírból kiszedett fokhagyma gerezdeket és a szalonnákat is. A megtisztított burgonyát kb. 2,5x2,5 cm nagyságú kockákra vágjuk, és a leveshez adjuk, fűszerezzük a köménnyel (a római köménnyel vigyázzunk, elég intenzív az íze), borssal és sóval, ha szükséges, majd közepes lángon addig főzzük, míg a burgonya és a kelkáposzta meg nem puhul.
- A szalonna darabokat kivesszük.A pirításból visszamaradt zsíron 2 gerezd zúzott fokhagymát elkezdünk melegíteni, hozzáadjuk a keményítőt/ lisztet, elkeverjük, felöntjük tejszínnel, esetleg egy kevés levessel, csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a leveshez, amikor forrni kezd, levesszük a tűzről.
- Ezt követően hozzáadjuk a maradék 2 fokhagymát zúzva, és összeturmixoljuk a levest.
- Pirított magokkal, pirított kenyérkockákkal, szalonnávalkínáljuk.
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 19694
- Feltöltés dátuma: 2010. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A télen vagy tavasszal, amikor még kevés friss zöldség kapható, az ekkor fellelhetőket próbálom minél változatosabban elkészíteni. Így született a kelkáposzta krémleves is. Ezt a levest is húslevesalappal készítettem, sűrítésre tejszínt használtam. Ízesítőül került bele füstölt szalonna, néhány szem római kömény.