r
Nosalty Logó

Kelbimbó parmezános morzsával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
giuliettalupa
Kelbimbó parmezános morzsával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

356
Kalória
14.1g
Fehérje
29.8g
Szénhidrátok
21g
Zsír
123.9g
Víz
53.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
4.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1790 micro
Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4327.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    495.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    809 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7159 micro
Összesen 1420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A kelbimbót megtisztítjuk, a külső fedőleveleket leszedjük, majd sós vízben kb. 15 perc alatt előfőzzük.
  2. Eközben a zsemlemorzsát a vajon kissé megpirítjuk, majd miután levettük a tűzről, belekeverjük a parmezán háromnegyed részét, és a szerecsendióval ízesítjük.
  3. A kelbimbót leszűrjük, ezt követően beleforgatjuk a parmezános zsemlemorzsába, és az egészet egy tűzálló tálba tesszük. A tetejét kevés tejföllel meglocsoljuk, és a maradék parmezánnal megszórjuk.
  4. A parmezános-morzsás kelbimbót kb. 15 percre a sütőbe toljuk, készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gyors, húsmentes fogás, amely önmagában vagy köretként is fogyasztható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!