r
Nosalty Logó

Keksz alapú csokoládé-mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Keksz alapú csokoládé-mousse torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tejcsokoládés részhez

A fehér csokis részhez

Összesen 875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tejcsokoládés részhez

A fehér csokis részhez

Összesen 5250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tejcsokoládés részhez

A fehér csokis részhez

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    363.5 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3491.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 5250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejcsokoládés részhez

A fehér csokis részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alap hozzávalóit a víz kivételével egy tálban összemorzsoljuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy a kezünkkel összenyomva formázható legyen.
  2. A tészta kétharmadát egy tortaforma aljára nyomkodjuk (én 20 cm-es tortaformában készítettem),majd egy sütőpapírcsíkkal kibéleljük a karika oldalát.
  3. A maradék alaphoz annyi vizet öntünk, hogy golyókat tudjunk formázni belőle a díszítéshez. (Nekem ez 14 db lett.)
  4. A golyókat a fagyasztóba tesszük, dermedés után olvasztott fehér csokiban megmártjuk, rácson lecsepegtetjük.
  5. A tejcsokis részhez a megolvasztott tejcsokit elkeverjük a forró tejszínnel, majd hagyjuk langyosra hűlni. A hideg tejszínt kemény habbá verjük (én hulalat használtam), a zselatint fél dl hideg vízben megduzzasztjuk, majd mikróban teljes olvadásig melegítjük (ez kb. 20 mp), ha szükséges, közben megkeverjük.
  6. A tejcsokis részt egy kevés tejszínhabbal fellazítjuk, majd a maradék habot is hozzákeverjük. A kész krémből egy evőkanállal kiveszünk, ezzel lehűtjük a zselatint, majd ezt a keveréket öntjük vissza a krémbe.
  7. Az egészet az előkészített tortakarikába öntjük,és hagyjuk megdermedni (hűtőben).
  8. Ezalatt a fehér csokis részt ugyanígy elkészítjük, majd ráöntjük a megdermedt tejcsokis rétegre.
  9. Amíg folyékony, rászórjuk a fűszert a torta tetejére, és egy késhegy segítségével belemárványozzuk. Hűtőbe tesszük dermedni, majd a fehér csokis golyókkal díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8503
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Ajánló

Nem túl édes torta, nagyon finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

1 éves pici lányomnak készítettem ezt a sütés nélküli finomságot. A recept egy újságból van.

Hozzávalók

A tésztához

A tejcsokoládés részhez

A fehér csokis részhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...