Kéksajttal töltött csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
aantee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
31g gorgonzola110 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
100g alma47 kcal
-
8g tej4 kcal
Összesen
526
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
125g gorgonzola441 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
400g alma187 kcal
-
30g tej17 kcal
Összesen
2105
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
57.8g csirkecomb64 kcal
-
7.2g gorgonzola26 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
23.1g alma11 kcal
-
1.7g tej1 kcal
Összesen
122
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1320.3 g
-
Cink 85 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 196.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
526
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 153 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 681 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5281.4 g
-
Cink 341 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 939 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1462 mg
-
Nátrium 2253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 785.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
2105
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
2 közepes db alma
-
3 ek tej
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk.
- A sajtot összekeverjük a tejföllel, a nagy részét betöltjük a csirkecombok bőre alá, és a combok alját is bekenjük vele kicsit, tepsibe tesszük a húsokat. Nem sózzuk, nem fűszerezzük, mert a sajtnak igen erős íze van. A töltelék mennyisége jóval kevesebb, mint a hagyományos töltött csirkecombnál, és ez jól is van így, a krémünk valójában csak ízesít, nem "tölt".
- A maradék sajtos krémet kevés tejjel hígíthatjuk, ha túl kevésnek találnánk, ennek felével átkenjük a combok bőrét.
- Az egyik almát kicsumázva szeletekre vágjuk, és a combok tetejére pakoljuk, a másikat negyedekre vágva közéjük tesszük. A tepsit lefedjük alufóliával, és az előmelegített sütőbe tesszük.
- 50 perc múlva megnézzük, hogy puha-e a hús. Ha igen, levesszük róla a fóliát. A felesleges szaftot róla (lesz bőven) használjuk fel a párolt rizs készítéséhez, csodás íze lesz tőle. Kenjük át a maradék sajtos krémmel a combok bőrét újra, és pirítsuk rá újabb kb. fél óra alatt. Ha még nem puha, takarjuk vissza, és adjunk neki még egy negyedórát, majd jöhetnek a fentiek.
- Nekünk elég sós volt a sajttól, de a pirítás előtt meg lehet kóstolni a szaftját vagy egy pici darabot a húsból, és megsózni kicsit, aki igényli.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3547
- Feltöltés dátuma: 2014. május 23.
Ajánló
Párolt rizzsel és a mellette sült almával tálaljuk. Aki szereti a kéksajtot, nem fog csalódni! :) A mi boltunkban gorgonzolát lehet kapni, de más márkával is érdemes megpróbálni, a tejföl mennyiségével tudjuk szabályozni, hogy mennyire legyen erős a sajt íze a kész ételben, az enyhébbtől haladjunk a markánsabb felé inkább.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
aantee
13 recept
Nagyon szeretjük a sült csirkecombot mindenféle formában, úgyhogy megpróbáltam összehozni egy másik kedvenccel, a kéksajttal. Erőteljes íze miatt több kombinációban ki kellett próbálni, hogy meglegyen a legideálisabb ízhatás. Itt most az alma ellensúlyozza a sajt markánsságát.