r
Nosalty Logó

Kéksajttal töltött csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
aantee
Kéksajttal töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.3 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 526 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5281.4 g
  • Cink
    341 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    2253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    785.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 2105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk.
  2. A sajtot összekeverjük a tejföllel, a nagy részét betöltjük a csirkecombok bőre alá, és a combok alját is bekenjük vele kicsit, tepsibe tesszük a húsokat. Nem sózzuk, nem fűszerezzük, mert a sajtnak igen erős íze van. A töltelék mennyisége jóval kevesebb, mint a hagyományos töltött csirkecombnál, és ez jól is van így, a krémünk valójában csak ízesít, nem "tölt".
  3. A maradék sajtos krémet kevés tejjel hígíthatjuk, ha túl kevésnek találnánk, ennek felével átkenjük a combok bőrét.
  4. Az egyik almát kicsumázva szeletekre vágjuk, és a combok tetejére pakoljuk, a másikat negyedekre vágva közéjük tesszük. A tepsit lefedjük alufóliával, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  5. 50 perc múlva megnézzük, hogy puha-e a hús. Ha igen, levesszük róla a fóliát. A felesleges szaftot róla (lesz bőven) használjuk fel a párolt rizs készítéséhez, csodás íze lesz tőle. Kenjük át a maradék sajtos krémmel a combok bőrét újra, és pirítsuk rá újabb kb. fél óra alatt. Ha még nem puha, takarjuk vissza, és adjunk neki még egy negyedórát, majd jöhetnek a fentiek.
  6. Nekünk elég sós volt a sajttól, de a pirítás előtt meg lehet kóstolni a szaftját vagy egy pici darabot a húsból, és megsózni kicsit, aki igényli.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3533
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 23.

Ajánló

Párolt rizzsel és a mellette sült almával tálaljuk. Aki szereti a kéksajtot, nem fog csalódni! :) A mi boltunkban gorgonzolát lehet kapni, de más márkával is érdemes megpróbálni, a tejföl mennyiségével tudjuk szabályozni, hogy mennyire legyen erős a sajt íze a kész ételben, az enyhébbtől haladjunk a markánsabb felé inkább.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a sült csirkecombot mindenféle formában, úgyhogy megpróbáltam összehozni egy másik kedvenccel, a kéksajttal. Erőteljes íze miatt több kombinációban ki kellett próbálni, hogy meglegyen a legideálisabb ízhatás. Itt most az alma ellensúlyozza a sajt markánsságát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...