r
Nosalty Logó

Kefires kovászos-kamut lisztes minikuglófok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kefires kovászos-kamut lisztes minikuglófok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kovászhoz

A kuglófhoz

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kovászhoz

A kuglófhoz

Összesen 1793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kovászhoz

A kuglófhoz

Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3522.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 1793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A kuglófhoz

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A kefirt és a 2 ek kamut lisztet összekeverjük, és két napig hagyjuk állni. Naponta legalább egyszer átkeverjük. (Torma kefirkovász receptje itt is bevált. Az ősi technikák és az ősi alapanyagok jól működnek együtt.)
  2. Ha szépen felfutott, hozzáadjuk a vizet, tojást és a tejet. Csomómentesre keverjük.
  3. Belekeverjük a kamut liszt felét. Csomómentesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a maradék kamut lisztet és a késhegynyi sót. A kevert piskótára hasonlít majd.
  5. Vastagon kivajazott mini kuglóf formákba öntjük, háromnegyed részig.
  6. Az utolsó egyharmad tésztába belekeverjük a szárított cseresznyét, ami helyett mazsolát, szárított barackot vagy más aszalt gyümölcsöt is tehetünk.
  7. Legalább két órán át kelni hagyjuk, míg kitölti a kuglóf formácskákat.
  8. 160 Celsius fokra előmelegített sütőben 55 percig sütjük. Tűpróbát végzünk. Kicsit becsapós, mert a tészta nagyon nedves. Ha csak olajszerű réteg marad a tűn, akkor a tészta átsült. Ha biztosra akarsz menni, és bennhagyod a sütőben még pár percet, semmi baja nem lesz, de csak 160 Celsius fokon!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 995
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 26.

Ajánló

A kamut liszt finom homoknak néz ki. Sok nedvességet szív fel. Alacsony hőfokon kell sütni, mert hamar megég. Ízében enyhén a mákra hasonlít. Az ősi egyiptomiak használták.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megláttam a boltban a kamut lisztet, és beindult a kísérletező kisördög... Megvettem, mielőtt tudtam volna, mi az... Ez volt az első kovászos próbálkozásom. Évi néni kefíres kovászos kuglóf receptje mentett meg. Szerettem volna egy gyönyörű, aranybarna lyukacsos tésztát elérni, mint az Ő receptjében is.

Hozzávalók

A kovászhoz

A kuglófhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...