Kamut liszt
Leírás
A kamut, azaz khorasan búza egy ősi búzafajta, amelyet elsősorban az amerikai kontinensen fogyasztanak, de ma már bioboltokban, speciális üzletekben itthon is beszerezhető. A hagyományos búzához képest valamivel alacsonyabb a szénhidrát- és élelmirost-tartalma, és magasabb a fehérje-, zsír-, valamint az ásványianyag-tartalma. A khorasan búza glikémiás indexe a durumbúzához hasonlóan a hagyományos búzáénál alacsonyabb, így cukorbetegek, fogyni vágyók étrendjébe is beilleszthető.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös, száraz helyen, zárt edényben.
100g Kamut liszt
fehérjetartalom
14.54 g
zsírtartalom
1.03 g
szénhidráttartalom
70.58 g
víztartalom
11.07 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
364 mg
Magnézium
130 mg
Kalcium
22 mg
Nátrium
5 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.259 g
Kolin
25.8 mg
Niacin - B3 vitamin
6.375 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.949 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
14.54 g
Zsír
telített zsírsav
0.196 g
egyszeresen telített zsírsav
0.213 g
többszörösen telített zsírsav
0.621 g
ásványi anyagok
Kalcium
22 mg
Vas
3.77 mg
Magnézium
130 mg
Foszfor
364 mg
Nátrium
5 mg
Cink
3.68 mg
Réz
0.506 mg
Mangán
2.735 mg
Szelén
81.5 µg
szénhidrát
rost
11.1 g
cukor
7.84 g
víz
11.07 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.566 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.184 mg
Niacin - B3 vitamin
6.375 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.949 mg
Kolin
25.8 mg
Alfa-karotin
2 µg
Béta-karotin
5 µg
Béta-kriptoxantin
1 µg
Lutein+zeaxantin
301 µg
E vitamin
0.61 mg
K vitamin
1.8 µg
A vitamin
1 µg
B6 vitamin
0.259 g