Kamut liszt

Kamut liszt

Leírás

A kamut, azaz khorasan búza egy ősi búzafajta, amelyet elsősorban az amerikai kontinensen fogyasztanak, de ma már bioboltokban, speciális üzletekben itthon is beszerezhető. A hagyományos búzához képest valamivel alacsonyabb a szénhidrát- és élelmirost-tartalma, és magasabb a fehérje-, zsír-, valamint az ásványianyag-tartalma. A khorasan búza glikémiás indexe a durumbúzához hasonlóan a hagyományos búzáénál alacsonyabb, így cukorbetegek, fogyni vágyók étrendjébe is beilleszthető.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös, száraz helyen, zárt edényben.

100g Kamut liszt

fehérjetartalom

14.54 g

zsírtartalom

1.03 g

szénhidráttartalom

70.58 g

víztartalom

11.07 g

gramm kamut liszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

364 mg

Magnézium

130 mg

Kalcium

22 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.259 g

Kolin

25.8 mg

Niacin - B3 vitamin

6.375 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.949 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.54 g

Zsír

telített zsírsav

0.196 g

egyszeresen telített zsírsav

0.213 g

többszörösen telített zsírsav

0.621 g

ásványi anyagok

Kalcium

22 mg

Vas

3.77 mg

Magnézium

130 mg

Foszfor

364 mg

Nátrium

5 mg

Cink

3.68 mg

Réz

0.506 mg

Mangán

2.735 mg

Szelén

81.5 µg

szénhidrát

rost

11.1 g

cukor

7.84 g

víz

11.07 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.566 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.184 mg

Niacin - B3 vitamin

6.375 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.949 mg

Kolin

25.8 mg

Alfa-karotin

2 µg

Béta-karotin

5 µg

Béta-kriptoxantin

1 µg

Lutein+zeaxantin

301 µg

E vitamin

0.61 mg

K vitamin

1.8 µg

A vitamin

1 µg

B6 vitamin

0.259 g

3 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...