r
Nosalty Logó

Kamut keksz csokidarabokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Usika
Kamut keksz csokidarabokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1830 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 1830 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. Egy másik tálban a gépi habverővel a tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét, belecsorgatjuk az olajat, és végül a csokidarabokat is hozzákeverjük. Az így kapott masszát összedolgozzuk a szódabikarbónás liszttel. 15 percre betesszük a hűtőben pihenni.
  2. A tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk kb. 1cm vékonyra (inkább lapogatjuk, mert nem egy nyújtható tészta az olaj miatt). Tetszőleges formával kiszúrjuk, szerintem a legjobb a kerek pogácsa szaggató.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-15 percre. Kiszedjük őket, megvárjuk míg kihűlnek, és már ropogtathatjuk is. Dobozban sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4039
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 24.

Ajánló

Cukorbetegeknek, diétázónák, sportolóknak, pajzsmirigy betegeknek, laktózérzékenyeknek, időseknek, gyerekeknek.  Mindenkinek, aki kicsit egészségesebben szeretne táplálkozni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt Olaszországban lassan mindenfélét lehet kapni kamut lisztből. Így eldöntöttem, hogy inkább veszek lisztet, és magam nekiállok kipróbálni kamut lisztes recepteket. A kamut sok szempontból igazán érdekes gabonaféle, mivel glikémiás indexe közepes (GI: 45), így kifejezetten ajánlott cukorbetegeknek, diétázóknak, illetve azoknak, akik túl érzékenyek a többi gabonafélére. Lisztérzékenyeknek viszont nem igazán jó. Ezen kívül ajánlott sportolóknak, időseknek, gyerekeknek is, mert magas fehérje tartalma miatt sok energiát biztosít, miközben könnyen emészthető. Magas szélen tartalma miatt a pajzsmirigybetegek helyettesíthetik a sima lisztet ezzel az egészséges gabonafélével. Mindemellett jelentős a B és E vitamin tartalma, káliumban, foszforban, magnéziumban és kálciumban gazdag. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...