r
Nosalty Logó

Kefírben pácolt sült hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Kefírben pácolt sült hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2779 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 347 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8148.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2343 mg
  • Nátrium
    4420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2779 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst klopfoljuk ki.
  2. Egy nagyobb zárható tálba öntsük bele a kefírt. Reszeljük hozzá a megtisztított gyömbért és a fokhagymát. Adjuk hozzá a sót és keverjük össze.
  3. A hússzeleteket kenjük be a mártással és lezárva a hűtőbe tesszük (3 napig is tárolható így a hűtőben).
  4. Amikor sütni szeretnénk,forgassuk meg prézliben és forró olajban mindkét oldalán hirtelen megsütjük.
  5. Egy mélyebb tepsibe rakjuk, ráöntjük az olajat is, amiben kisütöttük. Kb. 1 dl vizet öntünk alá és lefedve előmelegített sütőbe tesszük sülni.
  6. Az utolsó 10 percnél vegyük le a fedőt és szépen pirítsuk meg a húst.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5611
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Barátnőm jött meglátogatni és hogy ne mindig a tepsis rántott húst készítsem, mikor jön, így ezt a pácolt húst választottam. Nekünk nagyon ízlett, finom fokhagymás íze volt. Egy cseh oldalon találtam ezt a receptet.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...