Kecskesajtos töltött gombafejek
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsófi.M
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
261g portobello gomba56 kcal
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
32g olívaolaj282 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
800
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1044g portobello gomba223 kcal
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
3192
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
45.8g portobello gomba10 kcal
-
21.9g csirke felsőcomb41 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
4.4g kecskesajt16 kcal
-
8.8g főzőtejszín11 kcal
-
5.6g olívaolaj49 kcal
-
6.6g fehérbor5 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
139
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 66 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1621.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 643 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 418.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 599 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 862 micro
Összesen
800
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133 g
Zsír
-
Összesen 264 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6486.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 309 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 2571 mg
-
Nátrium 2695 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1672.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1043 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 830 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 844 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2395 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3448 micro
Összesen
3192
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirke felsőcomb
-
2 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
10 dkg kecskesajt
-
2 dl főzőtejszín
-
1.5 dl olívaolaj
-
1.5 dl fehérbor
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
- A gombákat megmossuk, a tönköket óvatosan levágjuk a kalapokról, majd félretesszük. Óvatosan kikaparjuk a sötétbarna lemezeket a kalapból, vigyázva, hogy ne essen szét a gombafej.
- Egy teflon tepsibe öntünk cca másfél deciliter fehérbort, beleállítjuk a gombákat a kikapart felükkel felfelé,és mindegyikbe csöpögtetünk kis olívaolajat.
- Egy robotgépbe tesszük a kockára vágott csirke felsőcombokat, a petrezselyemcsokor háromnegyedét, a gombák tönkjeit, a két tojástegy kávéskanálnyi sóval,majd pépesítjük az egészet.
- A kencét a gombafejekbe kanalazzuk óvatosan, hogy ne boruljanak fel, és ne folyjon ki a keverék.
- A kecskesajtból kis szeletkéket vágunk, és a keverékre tesszük.
- Betesszük a sütőbe180 fokrakb. 25-30 percre.
- Amíg a gombák sülnek, elkészítjük a szószt, ehhez a maradék kecskesajtot összeforraljuk 2 dl tejszínnel, 1 dl olívaolajjal és a maradék petrezselyemmel. Akkor készült el, ha besűrűsödött.
- A szószt a gombafejek mellé-aláöntve tálaljuk. Köretnek rizst ajánlok hozzá (mi mandulással ettük), de önmagában is nagyon kellemes és laktató.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1867
- Feltöltés dátuma: 2013. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsófi.M
39 recept
Ezt a receptet valamelyik TV paprika műsorban láttam nemrég, de kicsit átalakítottam. Csirke helyett pulykahússal, sima gomba helyett portobelloval is ajánlott, fűszerekben pedig a petrezselyemhez jöhet tárkony és kakukkfű is.