r
Nosalty Logó

Kecskesajtos töltött gombafejek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Kecskesajtos töltött gombafejek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    264 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6486.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2571 mg
  • Nátrium
    2695 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1672.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    830 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2395 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3448 micro
Összesen 3192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, a tönköket óvatosan levágjuk a kalapokról, majd félretesszük. Óvatosan kikaparjuk a sötétbarna lemezeket a kalapból, vigyázva, hogy ne essen szét a gombafej.
  2. Egy teflon tepsibe öntünk cca másfél deciliter fehérbort, beleállítjuk a gombákat a kikapart felükkel felfelé,és mindegyikbe csöpögtetünk kis olívaolajat.
  3. Egy robotgépbe tesszük a kockára vágott csirke felsőcombokat, a petrezselyemcsokor háromnegyedét, a gombák tönkjeit, a két tojástegy kávéskanálnyi sóval,majd pépesítjük az egészet.
  4. A kencét a gombafejekbe kanalazzuk óvatosan, hogy ne boruljanak fel, és ne folyjon ki a keverék.
  5. A kecskesajtból kis szeletkéket vágunk, és a keverékre tesszük.
  6. Betesszük a sütőbe180 fokrakb. 25-30 percre.
  7. Amíg a gombák sülnek, elkészítjük a szószt, ehhez a maradék kecskesajtot összeforraljuk 2 dl tejszínnel, 1 dl olívaolajjal és a maradék petrezselyemmel. Akkor készült el, ha besűrűsödött.
  8. A szószt a gombafejek mellé-aláöntve tálaljuk. Köretnek rizst ajánlok hozzá (mi mandulással ettük), de önmagában is nagyon kellemes és laktató.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1868
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kecskesajtos töltött gombafejek
Zsófi.M 39 recept

Ezt a receptet valamelyik TV paprika műsorban láttam nemrég, de kicsit átalakítottam. Csirke helyett pulykahússal, sima gomba helyett portobelloval is ajánlott, fűszerekben pedig a petrezselyemhez jöhet tárkony és kakukkfű is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...