r
Nosalty Logó

Kecskesajtos töltött gombafejek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsófi.M
Kecskesajtos töltött gombafejek
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

800
Kalória
33.3g
Fehérje
14.1g
Szénhidrátok
66g
Zsír
418.2g
Víz
231.4g
Koleszterin
3.7g
Rost
9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    264 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6486.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2571 mg
  • Nátrium
    2695 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1672.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    830 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2395 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3448 micro
Összesen 3192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, a tönköket óvatosan levágjuk a kalapokról, majd félretesszük. Óvatosan kikaparjuk a sötétbarna lemezeket a kalapból, vigyázva, hogy ne essen szét a gombafej.
  2. Egy teflon tepsibe öntünk cca másfél deciliter fehérbort, beleállítjuk a gombákat a kikapart felükkel felfelé,és mindegyikbe csöpögtetünk kis olívaolajat.
  3. Egy robotgépbe tesszük a kockára vágott csirke felsőcombokat, a petrezselyemcsokor háromnegyedét, a gombák tönkjeit, a két tojástegy kávéskanálnyi sóval,majd pépesítjük az egészet.
  4. A kencét a gombafejekbe kanalazzuk óvatosan, hogy ne boruljanak fel, és ne folyjon ki a keverék.
  5. A kecskesajtból kis szeletkéket vágunk, és a keverékre tesszük.
  6. Betesszük a sütőbe180 fokrakb. 25-30 percre.
  7. Amíg a gombák sülnek, elkészítjük a szószt, ehhez a maradék kecskesajtot összeforraljuk 2 dl tejszínnel, 1 dl olívaolajjal és a maradék petrezselyemmel. Akkor készült el, ha besűrűsödött.
  8. A szószt a gombafejek mellé-aláöntve tálaljuk. Köretnek rizst ajánlok hozzá (mi mandulással ettük), de önmagában is nagyon kellemes és laktató.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet valamelyik TV paprika műsorban láttam nemrég, de kicsit átalakítottam. Csirke helyett pulykahússal, sima gomba helyett portobelloval is ajánlott, fűszerekben pedig a petrezselyemhez jöhet tárkony és kakukkfű is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!