r
Nosalty Logó

Kecskesajtos cannoli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kecskesajtos cannoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 247 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 2976 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 359 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 247 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    225.2 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9565.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    2462 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    4056 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1991 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 2976 kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához valókat robotgépben összegyúrjuk, ha szükséges, 1-2 ek hideg vizet adunk hozzá. Kb. 6 cm átmérőjű rudat formálunk belőle, és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztából 0,5 cm-es szeleteket vágunk, melyeket hosszában ovális formává kinyújtunk 2-3 mm vékonyra, és körbetekerjük vele a cannoli sütőformát. (24 db lett ebből a mennyiségből, 11 cm-es formát használva.)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe felállítva tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, csak akkor húzzuk le a formáról.

Krémhez

  1. A krém összeállításához a tejszínt felverjük, sózzuk (de nem feltétlenül), borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, friss citromhéjat reszelünk bele, majd beletördeljük a kecskesajtot, és robotgéppel összekeverjük.
  2. A krémet habzsákba töltjük. Előtte a krémet tovább ízesíthetjük csíkokra vágott bazsalikomlevéllel, kakukkfűlevelekkel. Az így kapott könnyű krémet a cannolikba töltjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6366
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kecskesajtos cannoli
Évi néni 1830 recept

Chili & Vanília oldalán olvastam ezt a kiváló receptet, és nem tudtam neki ellenállni. Csak a képzeletünk szab határt, hogy mi mindennel tölthetjük meg ezt az ízben gazdag, illatos tésztát.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...