r
Nosalty Logó

Kávés-narancsos csokimignon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kávés-narancsos csokimignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 2800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások habját felverjük, ezúttal nem kell ambícionálni a kemény habot!
  2. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, a lisztet - innen már fakanállal dolgozunk!
  3. Az olvasztott vajat és az instant kávét is egyszerre hozzákeverjük.
  4. Narancshéjat reszelünk, lazán összekeverjük (nehéz piskóta-tészta legyen ezúttal, ne a habos, könnyű fajta!).
  5. Egy 20 x 30 - as teflontepsiben sütjük, előmelegített (forró) sütőben kezdve, 5 perc után közepesre kapcsolva.
  6. Megpaskolva a tésztát érezzük, ha megsült.
  7. Cukros deszkára borítva hagyjuk kihűlni, átlósan vágjuk ketté.
  8. Az egyik felet narancs-dzsemmel kenjük, ráhelyezzük a másik felet, rányomjuk és 2 órát pihenni hagyjuk.
  9. Rombuszokat vágunk, csokoládé-mázzal bevonjuk: négy fogpiszkálót szúrjunk a mignon talpába, úgy forgassuk a megolvasztott csokibevonóba, majd a fogpiszkáló-lábakon hagyjuk kihűlni.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 396
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 56471
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 23.

Ajánló

A csokoládé-máz maradékába szikkadt narancs-szeleteket mártogattam (fogpiszkálóra tűzve, majd a fogpiszkáló másik felét almába döfve, ott kihűlni hagyva).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés-narancsos csokimignon
Harmathy Ildikó 313 recept

Volt a Milkának egy fergetegesen finom szaloncukorja: diós-narancsos-csokis. A fára nem lehetett feltenni a szörnyű csomagolása miatt (hogyan is mutatna a Milka-tehén a karácsonyfán?), de az íze elmondhatatlanul finom volt! Aztán egyszercsak eltűnt a színről (miért tűnnek el mindig a legfinomabb dolgok? - jó lenne tudni!) Plusz: a 'Csokoládé' c. film (Juliette Binoche, Johnny Depp - Lasse Hallström rendező) indítottak az ízekkel való kísérletezésre az édességek terén is (szerintem a filmből indult a chilis csoki is világhódító útjára!). Ez most egy csokis-kávés-narancsos összhang, nagyon finom!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...