r
Nosalty Logó

Kávés-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Összesen 2138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 2138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát, és előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a forró vizet és a kávét. Részletekben belekeverjük a sütőporos lisztet, és betesszük a sütőbe, ellenőrizzük tűpróbával.
  3. A ganache krémhez egy lábasban felforrósítjuk a tejszínt, hozzáadjuk a csokit, és kevergetjük, amíg elolvad.
  4. A “kávékrémhez” a hozzávalókból pudingot főzünk, majd amikor kész, belekeverünk némi instant kávéport, esetleg főtt kávét. Félretesszük hűlni, és időnként átkeverjük.
  5. A kávésziruphoz a kávét felforraljuk, és összekeverjük a cukorral (ezzel locsoljuk majd a piskótát).
  6. Összeállítjuk a tortát. Ha kihűlt a süti, 3 részre vágjuk. Az alsó lapra teszünk egy adag ganache-t, elsimítjuk, majd megy rá egy adag a pudingból.
  7. Rátesszük a második lapot, amit már meglocsolunk a kávésziruppal; aztán jöhet egy újabb adag ganache és puding.
  8. A felső lapnak az alját locsoljuk meg kávésziruppal, majd kívül bevonjuk az egész sütit előbb a ganache-sal, aztán a maradék pudinggal.
  9. Végül a tetejét megszórjuk tortadarával, kakaóporral, csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9015
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Ajánló

Sima tepsiben is lehet sütni, nem kell tortaformában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közeledett anyu 50. szülinapja, és szerettem volna én elkészíteni a tortát. Ez persze elég merész gondolat volt, mert kezdő vagyok, de gondoltam, ha nem sikerül, legfeljebb összekanalazzuk :). Elkezdtem hát recepteket keresni, és akkor bukkantam erre a sütire a Nők lapja konyhában, de itt-ott átalakítottam, hozzáadtam, elvettem. Az eredeti recept sima piskótát ír, de ezzel a tésztával nekünk jobban ízlett, így “szottyosabb”:). Mivel szülinapra készült, és szerettem volna feldíszíteni, így kívül nem vontam be a tortát semmi mással, csak tejszínnel, de az eredeti recept úgy írja.

Hozzávalók

A tésztához

A ganache krémhez

A kávékrémhez

A kávésziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...