Kávékrémes kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5 kcal
-
4 kcal
-
1g instant kávé0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
63 kcal
A krémhez
-
43 kcal
-
13 kcal
-
83g tej47 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
3 kcal
-
2 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
1g porcukor2 kcal
A tetejéhez
-
8g tortabevonó46 kcal
-
12 kcal
Összesen
491
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
57 kcal
-
46 kcal
-
10g instant kávé0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A krémhez
-
135g tejszínízű pudingpor514 kcal
-
152 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
23 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
A tetejéhez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
5864
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
A piskótához
-
14.7g tojás19 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.4g instant kávé0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
A krémhez
-
23 kcal
-
1.8g étkezési keményítő7 kcal
-
44.6g tej25 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
11.2g vaj80 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
A tetejéhez
-
4.5g tortabevonó24 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
263
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
491
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.1 g
Zsír
-
Összesen 387.5 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 1626 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4630.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 1619 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1349 mg
-
Nátrium 1148 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 507.4 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 286.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2177 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 911 mg
-
Retinol - A vitamin: 2142 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1514 micro
Összesen
5864
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 g instant kávé
-
1 tk sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
4 dkg étkezési keményítő
-
1 l tej
-
8 ek cukor
-
4 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek instant kávé
-
1 ek porcukor
A tetejéhez
-
10 dkg tortabevonó
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- Egy edényben összekeverjük a lisztet, keményítőt, kakaót, kávéport, sütőport és a szódabikarbónát.
- Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.
- Egy csipetnyi sót teszünk a fehérjéhez, és kemény habot verünk belőle. Apránként (kanalanként) hozzákeverjük a habverővel a porcukrot.
- A kemény cukros habba egyenként belekeverjük a géppel a tojássárgájákat. Lekapcsoljuk a gépet, és most már csak fakanállal dolgozunk tovább.
- A hab tetejére rászórjuk a lisztes keverék felét, és ráöntjük az étolaj felét is, majd óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze. A lisztes keverék és az étolaj másik felét is beledolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt, nagy, négyzet alakú tepsibe öntjük a tésztát, elegyengetjük, majd az előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Kb. 13-15 perc.
- A krémhez először a pudingporokat és a keményítőt kevés hideg tejjel simára keverjük, a többi tejet pedig felforraljuk a 8 ek kristálycukorral. Amikor a tej már majdnem forr, gyorsan belekeverjük a pudingos tejet, majd folyamatosan keverjük addig, amíg a puding be nem sűrűsödik. Vigyázni kell, le ne süljön a krém.
- A 25 dkg vajat habosra keverjük a 4 ek porcukorral.
- Elfelezzük a kész pudingot, az egyik felébe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot, és ha hidegre kihűlt, a habosra kevert porcukros vaj felét is hozzáadjuk. Ez lesz a fehér krém.
- A másik felébe még melegen belekeverjük a kakaót, kávéport és 1 ek porcukrot, majd a kihűlt, barna krémbe a porcukros vaj másik felét is hozzákeverjük.
- A piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, a tésztára rákenjük a fehér krémet, majd erre a barna krémet.
- Gőz fölött 2 ek étolajjal felolvasztjuk a tortabevonót, és a barna krém tetejére öntjük, majd gyorsan eligazgatjuk a csokit a süti tetején.
- Ha a csoki megszilárdul, vizes késsel szépen felszeleteljük a süteményt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40X40
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1302
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 158
- Össznézettség: 213580
- Feltöltés dátuma: 2013. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
A kávés sütemények nagyon különlegesek. Ha a tésztába és a krémbe is kerül egy kis kávés íz kakaóval megbolondítva, biztos a siker. Ezt a receptet nemrég kaptam az egyik ismerősömtől, ma készítettem el először, de teljesen biztos, hogy nem utoljára.:)