Kaszinótojás Serephina konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Serephina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
237
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
476
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
237
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 974.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 164.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 430 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 575 mg
-
Retinol - A vitamin: 428 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 975 micro
Összesen
476
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A négy tojást odatesszük egy kis lábasban, hideg vízben, forrástól számítva 10 percig kell főzni őket.
- Ezután kiöntjük a forró vizet a csapba, és hideg vizet engedünk a tojáskákra, mert így sokkal könnyebb őket megpucolni. Pucolás után a tányérra fektetjük őket.
- Hosszában félbevágjuk a tojásokat, és egy kis csészébe kivesszük a sárgájukat. A csészébe merjük a vajat, a tejfölt, a majonézt és a mustárt, majd megszórjuk egy csipet sóval és borssal, és egy késhegynyi szerecsendiót is teszünk rá, majd jól összedolgozzuk.
- A masszát belemerjük púposan villával a nyolc kis tojáscsónakba, és kész is van az ebéd. Már csak le kellett fotóznom a recepthez.:))
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8226
- Feltöltés dátuma: 2015. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Serephina
5 recept
Még sosem csináltam kaszinótojást korábban, de pont volt itthon pár tojás, egy kis majonéz és tejföl, és azon gondolkodtam, milyen ebédet tudnék gyorsan összeütni. Eszembe jutott ez a klassz kis étek, úgyhogy minden flinc-flanc nélkül összedobtam, és nem is csalódtam benne. :) Kitűnő és gyors választás hidegtálakhoz, vendégváráshoz és persze elmaradhatatlan kelléke nálunk a Húsvétnak is. :)