Kaszásleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g sonkalé0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
50g kenyér137 kcal
Összesen
251
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g sonkalé0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g kenyér548 kcal
Összesen
1003
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
69.7g sonkalé0 kcal
-
13.9g tejföl28 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
13.9g kenyér38 kcal
Összesen
70
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
251
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2081.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 1009 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 236.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
1003
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
-
1 l sonkalé
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
4 szelet kenyér
Elkészítés
- A főtt sonka levét megkóstoljuk, ha nagyon zsíros vagy sós, akkor kevesebbet használunk fel belőle, és vízzel keverjük. A kenyérszeleteket felkockázzuk, szárazon egy serpenyőben megpirítjuk.
- A leveslét felforraljuk.
- A tejfölt elhabarjuk a liszttel, föleresztjük a sonkalével. Hozzáöntjük a citrom levét, és még egyszer fölforraljuk.
- Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10365
- Feltöltés dátuma: 2012. április 23.
Ajánló
A sonkafőzés után megmaradt főzőlé egyik lehetséges felhasználásii formája lehet ez az egyszerű leves.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az online receptverseny húsvét témahetében a kutatómunkám közepette találtam rá erre a levesre. Miért is eszünk húsvétkor sonkát? Ahogyan a húsvét a nevében is kifejezi, ilyenkor van vége a a negyvennapos böjt után a hústól való tartózkodásnak. A sonka - mely a keresztény hagyomány szerint Jézust szimbolizálja - a paraszti háztartásokban a téli disznóvágáskor került a füstölőbe, de a nagyböjt idején nem lehetett hozzányúlni, csak annak a letelte után. Ez a szokás máig megmaradt, bár a házi füstölés nem annyira jellemző, mint hajdanán.