r
Nosalty Logó

Kaszásleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kaszásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 1003 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt sonka levét megkóstoljuk, ha nagyon zsíros vagy sós, akkor kevesebbet használunk fel belőle, és vízzel keverjük. A kenyérszeleteket felkockázzuk, szárazon egy serpenyőben megpirítjuk.
  2. A leveslét felforraljuk.
  3. A tejfölt elhabarjuk a liszttel, föleresztjük a sonkalével. Hozzáöntjük a citrom levét, és még egyszer fölforraljuk.
  4. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10360
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Ajánló

A sonkafőzés után megmaradt főzőlé egyik lehetséges felhasználásii formája lehet ez az egyszerű leves.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az online receptverseny húsvét témahetében a kutatómunkám közepette találtam rá erre a levesre. Miért is eszünk húsvétkor sonkát? Ahogyan a húsvét a nevében is kifejezi, ilyenkor van vége a a negyvennapos böjt után a hústól való tartózkodásnak. A sonka - mely a keresztény hagyomány szerint Jézust szimbolizálja - a paraszti háztartásokban a téli disznóvágáskor került a füstölőbe, de a nagyböjt idején nem lehetett hozzányúlni, csak annak a letelte után. Ez a szokás máig megmaradt, bár a házi füstölés nem annyira jellemző, mint hajdanán.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...