Kárpáti borzacska
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
175g csirkemellfilé210 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
702
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2804
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
32.3g csirkemellfilé39 kcal
-
36.9g burgonya21 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
13.8g tejföl27 kcal
-
4.6g sajt16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
129
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1478.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 346.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
702
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.3 g
Zsír
-
Összesen 119.9 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5915 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 1179 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 2826 mg
-
Nátrium 1188 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1386.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 982 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 1159 mg
-
Retinol - A vitamin: 971 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 815 micro
Összesen
2804
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük.
- A burgonyát megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Félretesszük 20-30 percre. Ha letelt az idő, kinyomkodjuk a levétől, teszünk hozzá egy tojást, 2-3 ek lisztet, 1-2 nagyobb gerezd fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.
- A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, majd a reszelt burgonyás masszában is úgy, hogy teljesen belepje. (Én egy evőkanál hátuljának segítségével szoktam ellapogatni rajta egyenletesen, úgy nekem könnyebb.)
- Bő, forró olajban kisütjük, ugyanúgy, mint a rántott húst, egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül, míg szép piros és ropogós nem lesz. Ha megsült, papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
- A tejfölbe belereszelünk 2-3 gerezd fokhagymát (ízlés szerint), a még meleg húsra rákenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.
- Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 429
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 296
- Össznézettség: 97832
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 22.
Ajánló
Leginkább sült krumpli, vagy burgonyapüré illik hozzá. Mi újkrumplit szoktunk legyalulni és fritőzben megsütni, majd (miután leitattuk róluk a fölösleges olajat) megszórjuk só és tört feketebors keverékével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszer rendeltük egy étteremben, s onnantól kezdve csak ezt ettük, minden alkalommal. Csakhogy a szakács egyre slendriánabb módon készítette el: hol a köret nem sült át, vagy épp csöpögött az olajtól, hol a sajt maradt le a hús tetejéről, hol a tejföl, hol a fokhagyma... Elegünk lett, elkészítettem inkább itthon és ez olyan lett, amilyennek (szerintünk) lennie kell. Egyik kedvenc fogásunk, csak ajánlani tudom!