r
Nosalty Logó

Kárpáti borzacska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kárpáti borzacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2804 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 702 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5915 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2826 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 2804 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Félretesszük 20-30 percre. Ha letelt az idő, kinyomkodjuk a levétől, teszünk hozzá egy tojást, 2-3 ek lisztet, 1-2 nagyobb gerezd fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, majd a reszelt burgonyás masszában is úgy, hogy teljesen belepje. (Én egy evőkanál hátuljának segítségével szoktam ellapogatni rajta egyenletesen, úgy nekem könnyebb.)
  4. Bő, forró olajban kisütjük, ugyanúgy, mint a rántott húst, egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül, míg szép piros és ropogós nem lesz. Ha megsült, papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
  5. A tejfölbe belereszelünk 2-3 gerezd fokhagymát (ízlés szerint), a még meleg húsra rákenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.
  6. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 429
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 296
  • Össznézettség: 97832
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 22.

Ajánló

Leginkább sült krumpli, vagy burgonyapüré illik hozzá. Mi újkrumplit szoktunk legyalulni és fritőzben megsütni, majd (miután leitattuk róluk a fölösleges olajat) megszórjuk só és tört feketebors keverékével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer rendeltük egy étteremben, s onnantól kezdve csak ezt ettük, minden alkalommal. Csakhogy a szakács egyre slendriánabb módon készítette el: hol a köret nem sült át, vagy épp csöpögött az olajtól, hol a sajt maradt le a hús tetejéről, hol a tejföl, hol a fokhagyma... Elegünk lett, elkészítettem inkább itthon és ez olyan lett, amilyennek (szerintünk) lennie kell. Egyik kedvenc fogásunk, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...