r
Nosalty Logó

Karotta hollandi szószban sült csirkemellfilével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Karotta hollandi szószban sült csirkemellfilével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3690 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    35416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1517 micro
  • β-karotin
    3618 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a répákat. Srégen felkarikázzuk. A fokhagymát apróra kockázzuk. Felmelegítjük a vajat, ezen enyhén megpirítjuk a répát a szezámmaggal együtt. Borsozzuk. Ca. 1.5 dl. vízzel felöntjük, beleszórjuk az ételízesítőt és az aprózott petrezselymet. Roppanósra főzzük.
  2. Egy tűzálló tálba kanalazzuk az egészet, és ráöntjük a hollandi szószt. (Boltban kapható, dobozos vagy zacskós). Előmelegített sütőben ca. 15 percig sütjük.
  3. A csirkemellet a sütésből visszamaradt zsírjában serpenyőben felsütjük, és ízlés szerint eltávolítjuk a bőrét - avagy meghagyjuk. Előmelegített tányérokon tálaljuk, pici tárkonyt morzsolunk rá.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1334
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Ajánló

A répa tetejére helyezett húst megszórhatjuk reszelt parmezánnal, és köríthetjük vékonyra karikázott póré- vagy újhagymával - de ez már ízlés kérdése..:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karotta hollandi szószban sült csirkemellfilével
Marti48 317 recept

A tegnapi egyben sült csirkéből megmaradt mellehúsához eredetileg majonézes salátát akartam csinálni, de hogy a már párnapja feldolgozásra váró karották se fonnyadjanak el, kicsit megvariáltam a már korábban feltett szezámmagos, vajas karotta receptemet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk