Karfiolos tekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
83g tej47 kcal
-
73g tojás92 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
585
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1434.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 441 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 186.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 416 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
585
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.9 g
Zsír
-
Összesen 126.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1071 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4303.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1551 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1189 mg
-
Nátrium 1322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 560.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1248 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 750 mg
-
Retinol - A vitamin: 1236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 990 micro
Összesen
1754
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük a tejjel, állandó kavarással addig főzzük, amíg az edény falától elválik (mint a képviselő fánknál).
- Langyosra hűtjük, és egyenként belekavarjuk a tojássárgákatés ízlés szerint sót. Hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtotés a habbá vert tojásfehérjét.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elterítjük és megsütjük.Ne ijedjünk meg,felpúposodik a tészta, de a tölteléktől majd kisimul.
- A töltelék elkészítése:
- A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, villával összetörjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a tejfölt és a petrezselyemzöldet. A kisült lapra rákenjük a tölteléket, rászórjuk az 5 dkg reszelt sajtot.
- Forró sütőbe toljuk, amíg a sajt ráolvad.
- Amikor kivesszük a sütőből,feltekerjük, mint a roládot. Még forrón erre is szórhatunk egy kevés sajtot.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8479
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
A recept szerecsendiót is írt, aki szereti, tehet hozzá. Most brokkolival vegyesen készítettem fele-fele arányban. Tejföllel és házi ketchuppal tálaltam.