r
Nosalty Logó

Karfiolos sajtos rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karfiolos sajtos rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1086 kcal
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2171 kcal
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2409.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 1086 kcal
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4819.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 2171 kcal
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, géppel leaprítjuk, majd alaposan lecsepegtetjük.
  2. Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben barnulásig sütjük. (A sütési idő és hőfok sütőfüggő - nálam előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25 perc alatt készült el.)
  4. A tésztát megfordítjuk, majd a másik oldalát is további néhány percet hagyjuk pirulni.
  5. Sütést követően felcsíkozzuk a tésztát.
  6. A tetejére szórhatunk még sajtot, lenmagot, szezámmagot, vagy ki mit szeret.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2766
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 15.

Ajánló

Mártogatósnak natúr joghurtot (vagy tejfölt) keverjünk ki némi túróval és fűszerekkel. Remekül passzol mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesszájú vagyok, de ezúttal valami gyors, sós finomságra vágytam, ez sült ki belőle.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...