Karfiolos paprikakrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g kápia paprika64 kcal
-
255g karfiol26 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
10g kukoricaolaj90 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
439
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
600g kápia paprika128 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
20g kukoricaolaj180 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
877
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
24.4g kápia paprika5 kcal
-
20.8g karfiol2 kcal
-
3.7g lilahagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.8g kukoricaolaj7 kcal
-
8.1g főzőtejszín11 kcal
-
40.7g víz0 kcal
Összesen
35
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 941.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 368 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 4041 micro
-
β-crypt 1205 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
439
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1203.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1882.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1172 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 736 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 8083 micro
-
β-crypt 2411 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
877
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
-
5 db kápia paprika
-
1 kis fej karfiol
-
1 db lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
3 dkg vaj
-
2 dl főzőtejszín
-
1 l víz
Elkészítés
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a paprikát, majd közepes hőmérsékletű sütőben, addig süssük, míg a bőre fekete foltos lesz. (sütés közben egyszer forgassuk át, hogy minden oldala egyenletesen süljön)
- Amikor a paprika megsült, vegyük ki a sütőből, és még forrón tegyük bele egy nylon zacskóba, majd kössük be, és abban hagyjuk hűlni. (így könnyen le tudjuk majd húzni a bőrét) Ezután húzzuk le a paprika bőrét, távolítsuk el a magokat, majd nagyjából vágjuk össze.
- Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett karfiolt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a füstölt pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, majd főzzük a karfiolt félpuhára.
- Amikor a karfiol félpuhára főtt, adjuk hozzá az előzőleg megsütött, majd összevágott kápia paprikát, és addig főzzük tovább, míg a karfiol teljesen megpuhul.
- A puhára főtt leveshez ezután adjuk hozzá a főzőkrémet, turmixoljuk össze, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy szép selymes legyen a leves.
- Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett, melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
- Tálaláskor szedjük a levest tányérba, csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyeret is kínálhatunk a leves mellé.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 794
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
369 recept