r
Nosalty Logó

Karfiolos paprikakrémleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Karfiolos paprikakrémleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

439
Kalória
8.3g
Fehérje
28.9g
Szénhidrátok
34.7g
Zsír
941.3g
Víz
67.3g
Koleszterin
8g
Rost
18.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    941.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    4041 micro
  • β-crypt
    1205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 439 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1882.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    736 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    8083 micro
  • β-crypt
    2411 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 877 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 35 kcal

Elkészítés

  1. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a paprikát, majd közepes hőmérsékletű sütőben, addig süssük, míg a bőre fekete foltos lesz. (sütés közben egyszer forgassuk át, hogy minden oldala egyenletesen süljön)
  2. Amikor a paprika megsült, vegyük ki a sütőből, és még forrón tegyük bele egy nylon zacskóba, majd kössük be, és abban hagyjuk hűlni. (így könnyen le tudjuk majd húzni a bőrét) Ezután húzzuk le a paprika bőrét, távolítsuk el a magokat, majd nagyjából vágjuk össze.
  3. Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát és pároljuk üvegesre.
  4. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett karfiolt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a füstölt pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, majd főzzük a karfiolt félpuhára.
  5. Amikor a karfiol félpuhára főtt, adjuk hozzá az előzőleg megsütött, majd összevágott kápia paprikát, és addig főzzük tovább, míg a karfiol teljesen megpuhul.
  6. A puhára főtt leveshez ezután adjuk hozzá a főzőkrémet, turmixoljuk össze, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy szép selymes legyen a leves.
  7. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett, melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
  8. Tálaláskor szedjük a levest tányérba, csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyeret is kínálhatunk a leves mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!