Karfiolos hagymakrémleves
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
18 kcal
-
10g trappista sajt35 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
71 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
17.2g karfiol2 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
1.4g trappista sajt5 kcal
-
67.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 624.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1466 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 527 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 2499.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
1 kis fej karfiol
-
1 dl tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 l víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát kockákra vágjuk, de nem túl apróra.
- Egy kis olajon a hagymát elkezdjük futtatni, egészen addig pároljuk, míg kissé meg nem puhul. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk.
- Ha a hagyma jól átpuhult (főzőkanállal szétnyomható), felöntjük 2 l vízzel, és hozzátesszük a karfiol rózsákat. Ízesítjük sóval, borssal, majd félig lefedve lassú tűzön főzzük, míg a hagyma is teljesen megfő, és a karfiol is. Akkor jó, ha a karfiol rózsáira bomlik, és a hagymadarabok is szinte szétolvadnak a szájban.
- Ekkor levesszük a tűzről, félretesszük.
- Habarást készítünk: a tejfölt a liszttel jól kikeverjük, teszünk hozzá egy kevés hideg vizet, jól elkeverjük, majd egy keveset teszünk bele a leves levéből, szintén jól elkeverjük, és fokozatosan kevergetve hozzáadagoljuk a leveshez az egészet.
- Visszatesszük a levest a gázra, és felforraljuk néhány másodpercig.
- Melegen, reszelt sajttal bőven megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1986
- Feltöltés dátuma: 2012. április 24.
Ajánló
Szándékosan nem írtam a receptbe a leveskockát, mint ízesítőt, mert nem szeretem. A természetes ízek híve vagyok, szeretem, ha kijön a zöldség valódi íze. Persze mint minden krémlevest, lehet ezzel is ízesíteni. Ajánlom, hogy csak egy felet tegyen bele, aki így szereti a leveseket, hogy inkább a zöldség íze domináljon, ne a kockáé. És persze tálalható kenyérkockával, ha azt imádjuk a leveshez. Turmixolni legfeljebb akkor turmixolok, ha a habarás csomósra sikerül. Ilyenkor kihalászom a zöldségek nagy részét egy szűrővel, a levest összeturmixolom, végül visszateszem a zöldségeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretem a krémleveseket, de nem a hagyományos értelemben. Nálam a krémleves legyen sűrű, krémes, és a rágható tartalma ne a kenyérkocka, hanem maga a zöldség legyen. Ezért nem turmixolok soha, inkább jó puhára főzöm a zöldséget, így az íze is megvan a levesben, és magát az alapanyagot is fellelni benne. Ebben a receptben ötvöztem a két kedvencemet, a hagymát és a karfiolt. Egyébként mindkét zöldségből külön-külön is így készítek levest. Az eredmény így kombinálva, hmmm... mennyei lett.