r
Nosalty Logó

Karfiolos hagymakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Karfiolos hagymakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 168 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2499.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 668 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kockákra vágjuk, de nem túl apróra.
  2. Egy kis olajon a hagymát elkezdjük futtatni, egészen addig pároljuk, míg kissé meg nem puhul. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk.
  3. Ha a hagyma jól átpuhult (főzőkanállal szétnyomható), felöntjük 2 l vízzel, és hozzátesszük a karfiol rózsákat. Ízesítjük sóval, borssal, majd félig lefedve lassú tűzön főzzük, míg a hagyma is teljesen megfő, és a karfiol is. Akkor jó, ha a karfiol rózsáira bomlik, és a hagymadarabok is szinte szétolvadnak a szájban.
  4. Ekkor levesszük a tűzről, félretesszük.
  5. Habarást készítünk: a tejfölt a liszttel jól kikeverjük, teszünk hozzá egy kevés hideg vizet, jól elkeverjük, majd egy keveset teszünk bele a leves levéből, szintén jól elkeverjük, és fokozatosan kevergetve hozzáadagoljuk a leveshez az egészet.
  6. Visszatesszük a levest a gázra, és felforraljuk néhány másodpercig.
  7. Melegen, reszelt sajttal bőven megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1982
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Ajánló

Szándékosan nem írtam a receptbe a leveskockát, mint ízesítőt, mert nem szeretem. A természetes ízek híve vagyok, szeretem, ha kijön a zöldség valódi íze. Persze mint minden krémlevest, lehet ezzel is ízesíteni. Ajánlom, hogy csak egy felet tegyen bele, aki így szereti a leveseket, hogy inkább a zöldség íze domináljon, ne a kockáé. És persze tálalható kenyérkockával, ha azt imádjuk a leveshez. Turmixolni legfeljebb akkor turmixolok, ha a habarás csomósra sikerül. Ilyenkor kihalászom a zöldségek nagy részét egy szűrővel, a levest összeturmixolom, végül visszateszem a zöldségeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a krémleveseket, de nem a hagyományos értelemben. Nálam a krémleves legyen sűrű, krémes, és a rágható tartalma ne a kenyérkocka, hanem maga a zöldség legyen. Ezért nem turmixolok soha, inkább jó puhára főzöm a zöldséget, így az íze is megvan a levesben, és magát az alapanyagot is fellelni benne.  Ebben a receptben ötvöztem a két kedvencemet, a hagymát és a karfiolt. Egyébként mindkét zöldségből külön-külön is így készítek levest. Az eredmény így kombinálva, hmmm... mennyei lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk