r
Nosalty Logó

Karfiolos hagymakrémleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karfiolos hagymakrémleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

168
Kalória
5.4g
Fehérje
15.2g
Szénhidrátok
9.9g
Zsír
624.9g
Víz
27.1g
Koleszterin
2.3g
Rost
4.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    624.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 168 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    2499.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 668 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 23 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát kockákra vágjuk, de nem túl apróra.
  2. Egy kis olajon a hagymát elkezdjük futtatni, egészen addig pároljuk, míg kissé meg nem puhul. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk.
  3. Ha a hagyma jól átpuhult (főzőkanállal szétnyomható), felöntjük 2 l vízzel, és hozzátesszük a karfiol rózsákat. Ízesítjük sóval, borssal, majd félig lefedve lassú tűzön főzzük, míg a hagyma is teljesen megfő, és a karfiol is. Akkor jó, ha a karfiol rózsáira bomlik, és a hagymadarabok is szinte szétolvadnak a szájban.
  4. Ekkor levesszük a tűzről, félretesszük.
  5. Habarást készítünk: a tejfölt a liszttel jól kikeverjük, teszünk hozzá egy kevés hideg vizet, jól elkeverjük, majd egy keveset teszünk bele a leves levéből, szintén jól elkeverjük, és fokozatosan kevergetve hozzáadagoljuk a leveshez az egészet.
  6. Visszatesszük a levest a gázra, és felforraljuk néhány másodpercig.
  7. Melegen, reszelt sajttal bőven megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Nagyon szeretem a krémleveseket, de nem a hagyományos értelemben. Nálam a krémleves legyen sűrű, krémes, és a rágható tartalma ne a kenyérkocka, hanem maga a zöldség legyen. Ezért nem turmixolok soha, inkább jó puhára főzöm a zöldséget, így az íze is megvan a levesben, és magát az alapanyagot is fellelni benne.  Ebben a receptben ötvöztem a két kedvencemet, a hagymát és a karfiolt. Egyébként mindkét zöldségből külön-külön is így készítek levest. Az eredmény így kombinálva, hmmm... mennyei lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!