Karfiolos csirke tepsiben
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Macska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
110 kcal
-
83g csirkecomb93 kcal
-
195g karfiol20 kcal
-
55g tejföl109 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
449
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
1170g karfiol117 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2686
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
16.2g csirkemell (csontos)24 kcal
-
18g csirkecomb20 kcal
-
42g karfiol4 kcal
-
11.9g tejföl23 kcal
-
3.6g trappista sajt13 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.6g víz0 kcal
Összesen
97
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 211.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
449
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.5 g
Zsír
-
Összesen 214.1 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4837.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1201 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1861 mg
-
Nátrium 1351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1268 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1077 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 234 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 861 mg
-
Retinol - A vitamin: 1065 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
2686
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkemell (csontos)
-
2 db csirkecomb
-
1 nagy db karfiol
-
330 g tejföl
-
10 dkg trappista sajt
-
2 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek ételízesítő
-
1 dl víz
Elkészítés
- A csirkecombokat és mellet megmossuk, a combokat kettőbe, a mellet négybe vágjuk. (Természetesen nem muszáj vegyes húsból csinálni, de nálunk mindegyiknek megvan a maga rajongótábora.) Sózzuk, borsozzukőket, majd az olajon elősütjük.
- A karfiolt szétbontjuk nagyjából egyforma méretűekre, megmossuk. (Célszerű kicsit hagyni vízben ázni, hogy az esetleges apró állatkáktól biztosan megszabaduljunk.)
- Az elősütött csirkedarabokat belerakjuk a tepsibe, egymástól távolabb, a közöket pedig kitöltjük a karfiollal.
- A megmaradt zsiradékba keverjükaz ételízesítőt,felöntjük avízzel, felforraljuk, és a tepsiben lévő húst és karfiolt meglocsoljuk vele.
- Alufóliával letakarjuk, és 180 fokon kb. 1 órát sütjük.
- Lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a tojással és a tejföllel.
- A reszelt sajtos keveréketrákanalazzuk a hús és a karfiol tetejére, és még kb. 15-20 percet alufólia nélkül sütjük. Ha van grill funkció a sütőnkön,akkor a végén néhány perc alatt a tetejét megpirítjuk.
- Rizzsel vagy valamilyen tésztakörettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x20x6
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 48463
- Feltöltés dátuma: 2013. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Macska
42 recept
Sok évvel ezelőtt valamelyik kolléganőm hozta ezt a receptet, aminek akkora sikere volt, hogy abban az időben a környezetünkben minden család ezt ette. Nekünk azóta is nagy kedvencünk, rendszeresen szoktam sütni. Habár igazából húsevők vagyunk, de ebben a karfiol olyan jóízű, hogy nem lehet megunni.